lärdom

Tur att man har ungar så att man lär sig något, Emelies blogg är min lärskola, ja inte bloggen som sådan men dotra. //Erika Timewell

Nyhetstorka.

Läste i en av kvällstidningarna igår att Uffe Larsson hade sorg... Hans hund hade dött och nu skulle han spara stoftet och begrava det med sig själv och hans andra hund. OCH???? Jag har ingenting emot Uffe, verkar som en väldigt sympatisk och trevlig person som haft lite otur i jobbvärlden.
Däremot så har jag en hel del emot tidningarna som drar upp detta som en så viktig nyhet att den publiceras i större format med bild! Suck. Lägg mer tid på att skriva om viktiga saker, dryfta läget i Zimbabwe och hur människorna där skall överleva, skriv om sorg i allmänhet och hantering av sorg i synnerhet, skriv om något som är viktigt i ett mer allmänt perspektiv.

Har varit ute och spelat mingolf med Emelie och Felix..... jag kom inte sist och inte först om man säger så. Tänk att det kan vara så himla irriterande att den lilla lilla bollen inte alls följer dom instruktioner man försöker ge!

Gubben min åkte till England idag. Ganska så skönt att ha egentid ibland, fä göra vad jag vill tänka vad jag vill och när jag vill och inte bara på engelska. Jag älskar min man  alldeles fantastiskt mycket men guud så skönt det är att få vara själv ibland. Eftersom Roger är engelsman och inte pratar svenska ännu så blir det så att även tankarna går på engelska, tungt. Har till och med drömt en hel del på engelska, gissa om det blir skruvade drömmar.  Nu kallar hunden, bedjande ögon som kan stirra ut mig och som säger, ut nu!!!///Erika Timewell

Emelie och Felix, energigivarna!

 Emelie, klok, vacker och envis. 
 Felix, även han klok, snygg och än mer envis. 

Önskar att dessa två underverk kommer precis så långt som dom vill i livet och att jag har förmågan att stödja utan att påverka för mycket. ///Mamma ...Erika Timewell

mina enerigivare

Har återhämtat mig efter gårdagens stök. Sov till halv 9 och njöt sedan av en frukost i solen på terrassen. Har förmånen att kunna jobba hemifrån och dessutom från landet ibland. Det är en ynnest som är värt mycket.

Vad som också är värt oerhört mycket är mina 2 fantastiska ungar, Emelie och Felix. Det är den största källan till energi som finns för mig. Det innebär inte att dom inte äter energi ibland för det gör dom absolut men intaget är så mycket större. Det är inte alltid lätt att vara förälder, en ständig oro att man inte räcker till, att man gör fel och inte kan lära ut hur livet skall behandlas. Det är också en balansgång för dom måste ju få lära sig att leva sitt liv på sitt sätt och inte på det sätt som jag har erfarenhet av. Varje dag är en oro för att något skall gå fel, att dom skall bli utsatta för brott, olyckor, droger, fylla listan kan göras lång. Samtidigt så måste dom få en möjlighet att växa upp utan att vara överbeskyddande och bli rädda.

Det är nog tufft att växa upp idag, livet går så mycket snabbare och det finns så mycket mer att göra och en större risk att hamna utanför. Kraven på att vara på ett visst sätt och "idealbilder" som inte har med ett vanligt liv att göra presenteras i alla media hela tiden. HUR skall man som ungdom orka stå emot och hinna forma sig en egen bild.

Jag är oerhört stolt över mina 2 fantastiska ungdomar och älskar dom över allt annat på jorden.//

Lååååång dag

Upp med tuppen 04:30, vacker morgon med tystnad och tidig sol. Borde egentligen njuta av tidiga mornar oftare men det är ju så skön i sängen, varmt och gott under täcken och kudden har ett perfekt avtryck. Taxin kom 05:30 och då bar det av ut till Arlanda. Fick ta del av chafförens önskan efter sex.... Via nätdejting och ett hopp om att få till det!!! Nästan bättre än att läsa morgontidningen,. Det är så spännande hur mycket människor vill prata om dom bara blir lyssnade på, de flesta av oss behöver få dela med oss, speciellt om det sker på våra egna villkor och utan att bli jämförda. Min upplevelse är min och kan inte bli bättre eller sämre bara för att du upplevt något liknande men vi är så snabba på att kommentera andras berättelser med en "kontraberättelse" Undrar varför vi gör så, vill vi inte vara sämre eller brinner även vi av en längtan av att få dela med oss när vi lyssnar på någon annan.


Väl ute på Arland så var jag där toktidigt och även om jag älskar att shoppa så var det i tidigaste laget. 


Satt sedan av ett möte i Köpenhamn, på Hotel Hilton. Det bästa med det hotellet är att det ligger så nära flygplatsen och att dom har en kanongod lunch buffé men vad gör dom med kaffet i Danmark. Det är ju te dom serverar, ja Norge och England ligger på samma urusla kaffe nivå förstår inte hur det kan vara sådan skillnad.  Jag reser en del i jobbet men har ju inte så himla kul för det, ser mest olika hotellrum och flygplatser och dom är sig ganska så lika vart man än är, människorna är sig ganska så lika också i hur dom beter sig. Vad är det som får folk att stanna upp mitt i steget mitt i gången totalt omedvetna om världen runtomkring sig, oerhört fascinerande. Det är både en och annan rygg jag har spatserat rakt in i utan en chans att stanna!


Nu är klockan 22:32, jag skulle varit hemma 18:45 men planet blev 2,5 timmar försenat, pust. Har gått 7 896 steg på Kastrups flygplats och utvecklade finfina blåsor på fötterna, fick avsluta med att springa till tåget när jag kom till Centralen, i högklackat med datorryggsäck, handväska och shoppingbag ( fanns ju tid på Kastrup alla steg var ej i onödan). Jag måste ha varit en syn för gudar, mellan Arlanda express och tåget till Nyköping på 4,5 minuter, pust.


vinna eller försvinna k(val)

Fotbollen är gastkramande, Turkiet borde vinna men Tyskland leder i de sista skälvande minutrarna. Fotboll är kul ibland speciellt på denna nivå. Har suttit klistrad framför alla matcher i Sveriges grupp och de efter. Jag tittar aldrig i vanliga fall. Hur hopplöst det är när tekniken inte fungerar, kommer ingen bild och inget ljud, något fel i Basel så inget land får bilder. Det får mig att fundera på hur känsligt systemet är, om någon vill slå ut delar av ett land så skulle dom kanske kunna det, hemska tanke. Hörde att delar av vården på södra delen av Stockholm hade fel på telefonin idag och igår ,ingen kunde ringa in........ Jag är för utvecklig viktigt att vara med men det måste finnas säkerhet inbyggt.

Shoppingens (k)val

Hamnade i stan idag, händer inte så ofta nu för tiden så det är kul. Det blev inte sämre av att det var REA! Jag är väldsbäst på att fönstershoppa och ganska så bra på vanlig shopping också. Det finns ju så fantastiskt många vackra kläder. Jag strövade genom NK och provade allt möjligt, fanns en mängd saker som jag ville ha men.... jag lyckades motstå det mesta. Kom på att jag egentligen ionte har behov för så mycket av allt det vackra, ett habehov absolut men inte ett praktiskt behov. Kändes stort, klokt och lite moget att faktiskt hänga tillbaks det mesta!!! Köpte en vacker blus, bh, underbyxor och skor. Inget av det behöver jag egentligen men min själ mår gott av att titta på de vackra sakerna som jag hittade så billigt, maken mår gott av att se mig i annat än mjukis byxor också. Kan säkert använda skorna när jag går i trädgårdslandet eller plockar svamp i skogen, klacken var inte så höga och rött funkar ju alltid!

 Så här ser landet ut så ni kan ju föreställa er mig trippande i mina röda med en vacker blus och en glad själ.

älskar mig gränslöst


Första gången.

När jag lade mig igår så kollade jag brösten, det var inte första gången och inte sista. Både mormor och mamma hade bröstcancer så jag har en ökad risk att få det. Jag har varit och punkterat ca 10 cystor som visat sig vara ofarliga, först gången jag hittade en cysta, 9 år sedan, så blev jag livrädd. Tänk vilken film man kan spela upp i sitt huvud under en kort period, den värsta film man kan tänka sig hade jag gående i huvudet. Kvällen innan jag skulle gå och punktera cystan så gick jag ut och festade, jag vågade inte sitta hemma och bara tänka. Ohyggligt bakfull kom jag till punktionsenheten och dom var alldeles fantastiska, professionella och snälla gjorde dom sitt jobb. Det var några jobbiga dagar innan jag fick besked om att det var en "snäll" cysta. Jag har sedan gått igenom detta ett flertal gånger och nu är det ingen stor grej, jag har kommit dithän när jag har valt att ta det för vad det visar sig att vara.  Det är ju faktiskt så att jag har ett val i alla givna situationer.
I livet så har vi bara 2 måsten, vi måste dö och vi måste välja!!! Om det nu skulle visa sig att jag har bröstcancer så får jag återigen göra ett val, hur jag vill hantera det.

Jag tycker att det är en spännande och utmanande tanke, att vi bara har 2 måsten i livet

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0