1:a advent

En vacker dag har tagit plats i livet, solsken och klarblå himmel. Känns inte som om julen bara är några veckor bort eftersom sommaren var igår! Konstigt hur tidsperspektiven förändras med åldern, det som förr kändes som en evighet känns idag som ; hur skall jag hinna?
En stor skillnad i mitt liv är trots allt att jag lärt mig att prioritera eller välja bort eller välja rätt utifrån mitt eget perspektiv. Att åldras innebär för mig att våga väja utifrån vad jag vill och hur jag mår och det gör livet för mig lättare.
Tjillevipp............Erika

Svårflörtad.

Har svårt att få till någon kontinuitet i skrivandet på bloggen, har inte riktigt samma glöd som i våras. Har absolut ingenting att göra med den inneboende glöden för den finn i samma obrutna tappning men orden saknas mig ibland. Har svårt att skriva om oviktiga saker likaväl som jag har svårt att konversera oviktiga saker. Det blir ju föralldel en bedömning/värdering från min sida om vad som är oviktigt men jag ger mig faktiskt den rätten.
Igår kväll när vi gick nattpromenaden med hundarna var det som om någon hade tagit en hink med diamanter och slängt upp dom i himlen, det gnistrade överallt och ett stjärnfall fick vi också se. Spelar ingen roll att jag sovit mig igenom filmen och var toktrött och inte alls sugen på att gå ut, väl ute så ville jag inte gå in igen.
Tjillevipp................Erika

Regn.

Det är något rogivande med regn, färgerna existerar inte allt är som ett grått töcken och det går inte att göra saker snabbt. Dropparna strävar efter marken och fötterna känns ganska tunga under promenaden med hundarna. Dom ända människorna jag träffar på är dom som också går ut med hunden, leendena är ganska långt borta och nackarna är böjda för att slippa regn i ansiktet.
Det är extra skönt att komma inomhus och kura i soffan med tända ljus en skön pläd och en god bok eller bra film.
Inte ens tankeverksamheten får någon särskild fart i regn, vanligtvis så har jag många konstruktiva tankeprocesser under promenaderna med hundarna men inte i regnet, det är en viss vila i det.
Tjillevippp....................Erika

Reklam

Hur ofta springer man ut i underbyxor för att knuffa bil eller har Actimel med sig på bussen? Reklam är kul men då skall den vara trovärdig.
Tjillevipp...............Erika

Oförstånd.

När vi åkte hem med en sen buss i lördagskväll så var busschauffören bekymrad. Han undrade hur långt vi skulle åka och om vi kunde tänka oss att sitta fram i bussen.
Han berättade att det var ett gäng ungdomar som var störiga och attackerade honom och bussen ute vid Lagergrensväg därför ville han gärna ha några vuxna fram i bussen. Tyvärr så skulle vi av tidigare det kändes inte bra att lämna honom.
Vart har respekt och förstånd tagit vägen när en person som kör buss och förmodligen har sett till att både en och två av dessa ungdomar kommit hem på natten inte känner sig trygg på jobbet.
Shame on you kids!
Tjillevipp.................Erika

Inskränkthet

Det övergår mitt förstånd hur en vuxen person kan anse att ett tillfälligt transitboeende för ensamkommande flyktingbarn inte skall få finnas i kommunen. Lars-Ingvar Ljungman är kommunalrådet som har denna åsikt.
HUr kan en vuxen person vara så förtvivlat inskränkt så han inte inser att alla människor i världen har samma värde och samma rätt att vara.
länk till artikeln
Varje människa är mig överlägsen i någon aspekt däri tar jag lärdom, detta citat borde alla människor ta till sig och lära sig något av det.
Tjillevipp............Erika

4 år.

Har vi varit gifta, 4 alldeles fantastiska år som ibland känts som sekunder och ibland som en evighet. Jag upplever det som lättare att älska nu när jag är lite äldre, vågar vara sann mot mig själv och visa vem jag är och varför jag vill vissa saker.
Vi njuter av att göra saker tillsammans och i mångt och mycket så delar vi samma åsikter och tankar. Kan tänka mig att jag driver honom till vansinne ibland eftersom Roger är en ordningsam person och det är inte jag jag njuter av ett "organiserat" kaos. Livet är för kort och går för fort för att jag skall prioritera ordning ner i detaljer, jag hinner inte med det, tar mig för lång tid.
Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete är ett bra motto tycker jag.
Denna helg har vi barn och hundfri, sov till halv 10 idag och jag kan inte minnas när jag gjorde det senast, satt sedan och åt frukost, läste tidning och bok till kl 11:00. For in till stora staden, jag har ett behov av att ibland flanera runt i kaos, njöt av lunch och evenemang via DN. Tände ljus i Storkyrkan och hälsade till mamma, pappa, Lisbeth och alla andra.
Skall snart åka in och njuta av middag på krogen, så sällan det finns tid att göra dessa saker men ack så viktigt att ta sig tid.
Oavsett vad man gör så är det  så viktigt att avsätta tid till varandra att bara vara tillsammans för varandras skull är viktigt och ger så mycket för själen.
Imorgon så blir det nog bad i bubbelpoolen......
Tjillevipp..........................Erika

Tid.

Förgänglig,passerar med raketfart och det går bara fortare ju äldre jag blir. Det är så lätt att svepas med och få fartvind i själ och kropp och den fartvinden är inte av det ljuva slaget som man kan få en sommardag med vind i håret och ljuvliga dofter.
Svårt att stanna upp och vara i nuet, måste tvinga mig själv men när jag väl gör det så är det lätt att stanna en stund. Gäller att fokusera på det jag har framför mig i detta nu och vara i det. Ha en plan för det man skall göra, prioritera och stryka onödigt och sedan jobba av sak för sak utan att snegla på det man ännu ej gjort.
Tjillevipp...........Erika

RSS 2.0