Fantomen

Var ingen stor fan av Fantomen men visst var det väl så att han ibland satte på sig vanliga kläder och åkte in till stan. Idag var jag en minifantom. Blir ju ofta så att jag sitter hemma och jobbar eller åker till Göteborg, Malmö eller något annat men sällan Stockholm.

Idag hade jag ett jobbmöte med en kollega och jag satte på mig lite bättre kläder än det jag brukar ha hemma, kläder hemma är ju ofta mjukisbrallor och liknande, sedan så tog jag bussen in. Kul att vara i stan ibland, puls, människor, aktivitet och stress. Titta på människor är fantastiskt kul, fundera vilka dom är, vad dom jobbar med och varför dom är just här just nu. Att aldrig sluta vara nyfiken är viktigt, nyfikenhet är en ynnest för själen men man får inte vara fördömande för då går det inte så bra.
Kan ju inte ens döma kära fru Anka för vi vet ju inte vad som är sant, vad som är klippt och vad som ligger bakom men visst är det lockande.
tjillevipp.....................Erika

Njutning

Kommer på så många olika sätt som ger njutning och ju äldre jag blir desto vidare blir begreppet som erbjuder njutning. Har precis skurat köksgolvet med gulsåpa, halkat runt barfota och skrubbat så svetten lackar.Njutning som heter duga att se smutsen få ge vika och det vackra ådrade trägolvet skiner, dessutom så doftar det ju underbart.
Promenaden i skogen i morse var också njutning, regnstänk, hål i stöveln, hundar som far runt och allt doftar höst.Njutning.
Ge barnen en bamsekram och få njuta av deras närhet och kloka tankar. NJUTNING. Klä upp mig och gå på date med maken, meganjutning, laga god mat och njuta med gott vin till, njutning. Krypa till kojs tillsammans och vakna tillsammans, njutning. Listan kan göras hur lång som helst och det är alldeles fantastiskt att ge sig tid att njuta för det kommer ju det viktiga är att vi faktiskt är i nuet och i stunden.
Tjillevipp........Erika

Prestige

Varför är det så viktigt att hålla fast vid något för prestigens skull? Jag tänker på den stackars killen som inte fick vara kvar i sin resursskola för att rektorn i hans skola tyckte att dom kunde ta över honom trots att skolan blivit utdömd som inte kapabel att ge killen vad han behövde för sin utveckling och välmående. Det var tvunget att gå en hel termin och lite till innan rektorn tog sitt förnuft till fånga och det krävdes en stor mediabelysning annars hade han nog fortfarande fått vara hemma och må dåligt.
Den största och klokaste människan är den som kan erkänna ett fel eller en okunskap, det växer vi i.
Tjillevipp..............Erika

Lätt som en plätt

Det enda vi behöver göra är att tänka, hur skulle jag vilja ha det, så blir vårt sätt att agera mot andra så mycket bättre. På landet har vi avloppstank som töms en gång per år, det kommer en slamsugarbil och fixar det utan att vi behöver vara hemma.
Första året vi hade huset så visste vi inte om detta så vi blev lite förvånade när det låg en lapp i brevlådan där det stod att han som slamsuger vore väldigt tacksam m vi till nästa gång kunde röja så att han kom fram till tanken. Fullt förståeligt för vem vill jobba i en omöjlig miljö, förra året röjde vi men inte tillräckligt och på fel ställe. Han lämnade en lapp där han tackade för att vi försökt men talade försiktigt om att det var vid dom stora locken arbetet skedde. I år lånade jag en lie av grannen och röjde en bred gata ner till de stora locken och röjde rejält runt locken och nu när vi kom ner så låg det en lapp i lådan, Tack så fint det var, stod det.
Jag blev så glad över denna lilla lapp, glädje över att göra någon annan glad är nog den bästa glädjen och så himla lite det kostar, faktiskt ingenting.
Tjillevipp.................Erika

Är hon sann eller falsk

Egentligen så är det alldeles fantastiskt hur mycket uppmärksamhet fru Anka har skapat i vårt lilla land. Det skulle vara alldeles fantastiskt roligt att få träffa henne och skapa sig en egen bild för att se hur hon egentligen är. Förmodligen skulle hon inte kvala in i min bekantskapskrets men jag tror inte att hon är fullt så extrem som hon framstår i programmet.
tjillevipp---------Erika

oophs.

Var uppe hos uppfödaren och klippte Lily igår, uppe i Rimbo. På vägen finns det ett ställe som säljer färska kokosbollar och havrebollar. Gissa om jag hade en diskussion med mig själv på väg upp om jag skulle köpa en låda eller ej. Ungarna hade bett mig handla så jag var ju nästan tvungen sade jag till mig själv, njaa inte skall jag
handla för då har jag ju frestelsen hemma.
Vad tror ni att jag gjorde? Handlade så klar en låda av varje. Jag har ätit både
kokosboll och
havreboll utan att vräka i mig. Jaghar den gå ner i vikt filosofin att jag måste kunna få unna mig.
Har inte kommit igång med träningen, skall försöka få tag i boxercise träningen,
höll på med det för många år sedan hos Lefffe Karlsson
skall försöka hitta det igen för det är vansinnigt rolig träning.
Tjillevipp........Erika

Kloka ord

Jag bär en liten lapp i min plånbok en lapp som jag hittat i någon tidning och som talade till mig. Jag vet inte vem som skrivit men det är kloka ord.
Fyra ting kommer inte tillbaka:
En avskjuten pil
Ett uttalat ord
Ett försummat tillfälle
Ett tillryggalagt liv.
Tjillevipp.......Erika

Oops

72,2 kg av trivselvikt.
Hmmm så mycket trivsel är det inte just nu eftersom jag tycker att det är lite för mycket mage som skvalpar lite och som omöjliggör användande av vissa kläder.
Hur skall jag göra för att gå ner i vikt då.
Minska kolhydrat intag.
Ingen alkohol på en månad.
Inga cheese crunches.
Inget godis.
Ingen glass.
Försöka att komma igång med träning trots uruselt knä.
Skall försöka uppdatera er lite om hur det går.
Tjillevipp...................Erika

Frustration

Satt med dottern igår och tittade på tv, svenska Hollywood fruar i Amerika. Frustrationen består i att jag inte för mitt liv kan förstå varför jag blev kvar och såg det till slut.
Man fick följa 3 kvinnor och deras "liv". En av kvinnorna var Anna Anka, gift med Paul Anka, och det var i sanningen en speciell kvinna. Väldigt starka åsikter och oerhört fördömande om andra människor. I min värld så utstrålade hon missnöje men fast i pengafällan.
Hennes ögon såg inte glada men beräknande ut och det fanns säkerligen en inbyggd miniräknare i henne.  Jag tycker också om att shoppa men det skulle inte vara något värt om jag inte kunde gå hem och dela med min älskade make vare sig jag handlade på rea eller fullt pris. Beräknande kvinna ända ut i fingerspetsarna som inte var kär i sin man, min tolkning.
Dom andra 2 kvinnorna kändes lite mer som trots att dom hade mer pengar än vad dom behöver så var dom inte så beräknande kanske lite naiva.
Vad i mig fick mig att sitta kvar, var det önskan att dom skulle visa en mer mänsklig sida eller ville jag frossa i deras pengainnehav, märkeskläder och diamanter? Det var nog önskan att se en mer mänsklig sida.
Jag kommer inte att se något mer avsnitt det är en sak som är säker.
Jag är så nöjd med vad jag har, skulle inte vilja byta plats med dom för en sekund. Tänk att alltid tänka på hur man ser ut och vilket intryck man gör på andra människor, idag har jag gått omålad och i kläder som jag brukar ha i skogen när jag är ute med hunden. SKÖNT.
Tjillevipp.....................Erika

Räkna dom lyckliga stunderna blott.

Det kan man ju inte göra, man måste ju också räkna alla andra stunder eftersom dom har hjälpt till att forma den man är i dagsläget. Ingenting kan vara bara solsken hela tiden men däremot så kan de där molniga stunderna vara bra för att utveckla en livssyn som är realistisk. Lika viktigt att ha en realistisk livssyn på jobb som på privatliv. Vad det gäller jobb så är jag en förespråkare för att vi människor skall våga säga nej till saker utan att känna oss skyldiga Luther på axeln som säger att visst borde du klara av det där skall vi inte lyssna på.
Att säga nej till något är faktiskt att säga ja till något annat som kan vara minst lika viktigt om inte viktigare. Ofta så innebär ett nej att vi säger ja till livsrum och andningsutrymme och om vi inte försäkrar oss om att vi har så det räcker med det så håller vi inte i all evighet.
Syster/bror duktig syndromet slår hårt och skoningslöst och när man väl är framme där så finns det ingen återvändo då måste man ge väldigt mycket tid av sitt liv för att komma på fötter igen.
Tjillevipp.............Erika

Danska skallar.

Var i Köpenhamn häromdagen och slogs av några saker.
Guuud så dyrt det är där, kronan står sig inte så bra.
Så många som cycklar, smart sätt att ta sig fram.
Så förhållandevis få som använder hjälm, har dom hårdare skalle än vi eller är asfalten mjukare?
Fick sitta i Nyhavn en sväng och njuta av sensommarvärme med en god bok och en god sallad. Fick lite senare sällskap av Annica, Laila och en massa norska sjuksköterskor.
Tjillevipp...................Erika

Livets bio.

Satt i Nyhavn och tittade på dagen passera, under en 15 minutersperiod så passerade de flesta sorters människor. Finns det något bättre nöje än att få ta del av livets bio som faktiskt är helt gratis. Jag kan inte låta bli att ikläda människorna som passerar min bild av vaddom gör, gifta, barn jobb etc. Fantastiskt kul
Stilarna är varienrande likaså ursprunget, i stort sett så tror jag att alla hörn av världen var representerade. En del hade nästan vinterkläder, det var en man med mössa och vantar trots att det var över 20 grader, och andra var fortfarande kvar i högsommar. 
Tack och lov att vi är så olika och i Köpenhamn är det verkligen tillåtet.


Tjillevipp.......................Erika 

Vardagsvärden.

Snooza 10 minuter extra
Sitta lite längre och läsa morgontidningen.
Gå runt och vattna blommor i morgonrock.
Hinna gå med hundarna på en lång skogspromenad.
Stanna till i skogen och dofta på hösten och se ljuset.
Säga till barnen att man älskar dom trots att man precis grälat eller kanske just på grund av det.
Stå och stryka framför TVn och själv välja kanal.
Längta efter dom som man älskar.
Tjillevipp.............Erika

Livet är förgängligt.

Tänk så ofta vi blir påminda om det, vi kommer inte att leva för evigt och som tur är så vet vi inte när det skall ske när vi eller våra nära dör. Det går nog aldrig att riktigt förbereda sig för det oavsett om det är ett barn eller en äldre förälder, en vän arbetskollega eller den man håller som allra mest kär så är det ju en relation som helt plötsligt avslutas utan att det var mitt beslut av avsluta den. Alla dom ord som vi önskar vi sagt eller inte sagt finns där, alla dom besök som vi hade tänkt göra men som fick stå tillbaks för någon annan aktivitet, alla de saker vi tänkt göra tillsammans men som hamnade längre ner på priolistan på grund av olika orsaker. Vi kommer aldrig någonsin att kunna ändra gårdagen utan vi måste försöka att förhålla oss till nuet och en liten sekund in i framtiden.
Viktigt att försöka se allt det positiva och glada saker som man haft tillsammans, förhålla sig till de saker som man önskar hade varit annorlunda lära sig att förlåta och att be om ursäkt. Skuld är inte någon till nytta och en av de största bromsklossar som finns för att gå vidare, svår att hantera men inte omöjlig att bearbeta.
Mamma och pappa, nu har ni fått ytterligare sällskap på molnet, ta hand om Lisbeth börja med bridge igen för det tycker hon om. Jag skall kramas med Suz här nere på jorden och försöka vara bra på att vara i nuet, göra det som är viktigt och lägga andra småsaker åt sidan, vi har bara ett liv och det vill baske mig till att vi lever det här och nu.
Nu skall jag pussa på ungarna och maken och säga att jag älskar dom.
Tjillevipp.............Erika

Lunchpromenad.

Kära goa härliga vackra kompis Eva kom över för lunch idag. Hon hade sushi med sig så vi tog med oss det och hundarna och gich runt sjön och satt på en bergshäll i solen och njöt.
Vissa människor har en förmåga att lysa och dela med sig av sin lyskraft och Eva är en sådan. Det är en sådan ynnest med vänner som lyser så att det räcker vida omkring och jag är rik nog att ha några stycken av dessa alldeles fantastiska kvinnor i min närhet, inte underligt att jag alltid känner mig stark och lycklig.


Tjillevipp...............Erika


Drömmar.

Jag drömmer nästan varje natt, tycker faktiskt att det är skönt att drömma och kul att komma ihåg drömmarna. Jag tillhör inte den kategorin människor som försöker analysera drömmar men jag är fast övertygad om att drömmarna på något sätt hjälper en att bearbeta vissa saker som händer i livet. Vissa drömmar bär jag med mig en bit in på dagen andra komer jag knappt ihåg, det varierar väldeliga.

Häromnatten så drömde jag att jag hånglade med Zlatan, vet ej hur det kom sig att vi träffats eller var vi var någonstans.  I natt så drömde jag att jag, min pappa och mina barn var ute och smög i buskarna på en familj som vi fått reda på var min mammas tidigare okända bror! Hur knäppt är det, mamma och pappa har varit döda i 10 år och okända bröder/systrar finns ej.
Om jag går upp mitt i natten mitt i en dröm så kan jag ibland plocka upp drömmen igen när jag är åter i sängen. Vad jag än drömmer om så tror jag att det är bra att drömma, ialla fall för mig. Det gör att jag kan vakna med ett leende, dra mig en stund längre och tänka drömmen klart.

Tjillevipp......Erika


Höstglädje.

Vilka underbart ljuvliga dagar det är nu. Tänk på att njuta av dessa dagar ta in känslan av sol som fortfarande värmer på hud som ännu inte blivit vinterblek. Lämna kontorsstolen eller vad det nu är som håller dig inomhus och ge dig själv en promenad, gå sakta och tänk på allt du ser. Titta på löven som så sakteliga börjar ändra färg, gräsmattan som fortfarande är grön, ungarna som far fram på cyklar. Se det du ser låt det fästa en sekund i tanken ta in bilden och njut av den.
Dofta på dagen, det finns massor av dofter om du bara stannar upp och känner efter, glöm inte bort att dra in andetaget ända ner i magen och låt luften stanna där ett tag andas ut sakta och dra ett djupt andetag till ända ner i magen och helt plötsligt så åker axlarna ner en liten bit och kroppen känns lite lättare.
Att stanna upp är nödvändigt för att orka.
Tjillevipp..........Erika

En storlek större.

Jag brukar alltid gå upp något kilo under sommaren. Jag har så svårt att låta bli godis,chips, mat, vin och öl och det sätter sig direkt på kroppen. Det bästa är att jag får en storlek större i BH men det försvinner ju igen när jag går ner i vikt. Skall försöka att tänka mig för under hösten och äta nyttigt, minska godis och bara vin på helgen.  Egentligen så är det ju bara att tänka sig för när det gäller vad man stoppar in i munnen och att röra på sig. Kan tyvärr inte springa eller gå utan att få ont i ett knä men det är bara att bita ihop. Vi skall åka till Thailand över jul och nyår så innan dess vill jag ha gått ner ca 5 kg (en storlek)
Skall väga mig i morgon och vara modig nog att dela med mig av det skrämmande resultatet.
Tjillevipp............Erika

14 barn!!!

Sitter och tittar på dokumentären om kvinnan i USA som har 14 barn, det senaste var hennes 8-lingar! Alla 14 barn har kommit till genom insemination så ingen av dom har en pappa som dom känner och som tar del i uppfostran. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan vilja ha så många barn utan att ha en pappa i familjen. Jag tycker att det är alldeles otroligt egoistiskt det hon har gjort och jag lider med alla hennes barn. Det finns inte en chans i världen att hon kan hinna med och göra alla sina barn rättvisa. Hur skall vart och ett av dessa barn få en egen identitet baserad på värme kärlek och uppmärksamhet. Värme och kärlek kan dom kanske få men uppmärksamhet? Hennes bubbla som hon lever i måste brista så småningom och då är det barnen som får betala det alldeles för höga priset.
Tjillevipp.........Erika

Oförstånd.

Åkte hem från Täby idag och i bilen framför mig satt en liten kille i baksätet, killen satt bakåtvänd och vinkade och var glad, sötnos. Det var bara det att han inte satt i bilbälte. Hur kan man, i dagens upplysta samhälle så borde vi alla veta att bilbälte är en billig och enkel livräddare.
Tjillevipp..........Erika

RSS 2.0