Julshopping.

Var inne i Nyköping en sväng och blev förvånad över hur tomt det var på stan. Är det så att köphysterin faktiskt påverkats av finanskriser eller var det bara tråkigt väder.
På något vis så skulle det vara bra om det blev färre julklappar som bytte ägare i år, tänk så mycket onödigt som vi går på och köper. Handlarna har verkligen lyckats med att få oss människor att köpa deras kommersiella tankar, handla och bli lycklig ( tänk för all del inte på den grymma baksmälla som kommer när räkningarna duggar in). Nej en mindre mängd julklappar skadar nog ingen av oss.

Så hör års är det en fröjd att pynta huset, ställa fram alla julljusstakar och allt annat som hör årstiden till.
 men jag kan inte låta bli att fundera på hur det står till bakom gardinerna i de fint pyntade fönstrena.

Tjillevipp    Erika

Reklam är spännande.

Köpte den nya Listerin versionen idag och hör och häpna men denna version var den som har "Total Care" så alla andra Listerinversioner har bara bitvis hjälpt mina små tandsebissingar, ve och fasa. Nu måste det ju bara bli så att alla andra versioner av Listerin kommer att falla som stenar i försäljningsstatistiken för vem vill lägga ut en massa pengar på något som inte är Total care utan bara partial???

Vet ni att Listerin är brandfarligt och på storlagren där dom har Listerin så måste dom förvars enligt speciella brandbestämmelser, inte underligt att det bränner till i mun och svalg när man gurglar sig, kan ju fundera på om det är det som är total care?

 Men för oss som är gamla nog att ha upplevt fluortanternas era så finns det nog inget som kan ersätta det.

Tjillevipp........................Erika

Oslo.

Kom jag fram till så smånigom men väldigt mycket senare än vad jag hade planerat. Klockan var 02:50 när jag släckte lampan på rummet och jag skulle upp igen kl 07:00. Gissa om jag var ett vrak på morgonen, snygg förvisso men ändå ett vrak.
Men som alltid, inget ont som inte har något gott med sig, jag träffade min gamla kompis Caroline som väntade på att få flyga till Köpenhamn så vi hann spendera några timmar tillsammans vilket vi inte gjort på kanske 15 år.

Kursen som jag sedan höll gick bra, jag hade svårare att förstå norska än vad dom hade att förstå mig.

Tjillevipp...........Erika

Snö i all ära.

Skulle ha flugit till Oslo för en timme sedan men...snön har lyckats att ställa till det med ordentligt med förseningar och då menar jag ordentligt, mitt flyg har nu planerad avgångstid 19:30 istället för 17:30. Men vem är jag att klaga finns säkert värre förseningar och även inställda flyg.

 Så här såg det ut hemma.

Men varför klaga, sitter i bussiness loungen, en kall öl och lite snacks så det går ingen som helst nöd på mig. Lite spännande att betrakta den försenade resenären och hur oerhört olika vi beter oss i stressade situationer. Hur vissa har bestämt sig för att det faktiskt är på grund av personen bakom disken som det är förseningar och hur det ger dom all rätt i världen att skälla huvudet av personen i fråga.

Sedan så kan man se den totala mosatsen i människor som satt ner sin rumpa där dom kan, dom har försett sig med dricka, snacks och något att läsa och sedan så sitter dom bara där i godan ro.

Jag vet precis vem jag vill vara och vem jag är. Försöker se tillfällen som dessa som en ypperlig möjlighet att ta det lite lugnt, stressa ner och lugnt invänta nästa plan, tåg, buss eller vad det nu kan vara.

Skall ha en utbildning för norska läkare och sköterskor i GCP världen, det blir en utmaning att göra det för en norsk publik, inte utan att jag har lite pirr i magen men det skall man ha sägs det ju .

Tjillevipp.................Erika

Slö söndag.

Hade Maggan och Nattis över på middag igår, Emils mamma skulle också varit med men hon blev tyvärr sjuk. Kan någon förklara för mig varför jag alltid ,i samband med middagar med inbjudna gäster, hittar på att göra saker som jag aldrig provat förut?
15 minuter innan utsatt klockslag så stod jag där med 3 olika rätter som skulle in i ugnen samtidigt och gärna vara klara för en kvart sedan. Inte hade jag varit i duschen och snyggat till mig med fina kläder och smink. PANIK... lite ialla fall. Som tur var så ringde Maggan och var sen, akademiska kvarten x2 räddade mig. 
 Middagen blev bra, maten god, vinet ljuvligt och Maggans sällskap som alltid trevligt.

Så idag har vi varit aningen slöa och söndagsavslappnade. underbart skönt med en frukost på bacon och äggröra, kaffe och tidningsläsande under 1 timme. Det är faktiskt så att det är söndagarna som är min räddning det är då jag laddar mitt batteri så att jag klarar veckan.
Tänk så skönt det skulle vara om veckan bestod av fler Söndagar.

Tjillevipp..... Erika

Snö.

Imorse kl 08:15 gick jag och hunden ut i snöfallet. Helt fantastiskt mysigt tyckte vi båda två. Vi var de första att gå in i skogen, inga andra spår i snön var gjorda.

Jag gjorde min snöängel och kände mig så där glad i hjärtat som bara en snöängel kan göra. 

Tjillevipp.......Erika


Date.

Har varit på date med maken, en alldeles fantastisk kväll som var helt hans ide. Visst är det knäppt att poängtera det men så är det. Jag blev själaglad när maken häromdagen frågade om vi inte kunde ha en date efter min kurs idag. Det är inte första gången han "bjuder upp till"date men jag blir alltid lika glad, det spelar ingen roll vad vi gör utan bara det faktum att han startar processen är guld värt.
Ju fler dater desto bättre vardag, guldkanter är viktiga.

Guud så fånig jag är, skulle ju lika gärna kunna starta det själv men jag är kvinna nog att vilja bli inviterad av mannen känna känslan av att klä mig speciellt för att han skall uppskatta det och för att jag skall känna mig speciellt vacker.

Fram för mer kvinnlighet för det är faktiskt skillnad mellan könen och jag tycker att det är helt OK.

Tjillevipp..............Erika

Glad i hjärtat.

Var bara tvungen att skriva igen. Tittade ut genom fönstret när vi stod stilla i Katrineholm och det var alldeles vitt ute. Jag tycker att det är så vackert och ser så rogivande ut. Lika illa som jag tycker om att fastna i snödrivor och bli sjöblöt om fötterna av slask så älskar jag att titta upp mot himlen och känna snöflingor smälta på kinden. Glädjen att gå ut och göra första snöängeln håller i sig långt in i februari.

små saker är viktiga att göra, ungefär som att spela fotbollsspel www.emeliewallins.blogg.se


Tjillevipp....Erika

Tågresetankar.

Uppe i ottan imorse för att tåga ner till Jönköping, kan inte riktigt avgöra om det går fortare än att flyga men det känns bättre. Skall jag hinna ut till Arlanda och bittitidigt plan så måste jag ändå upp runt 5 så det är lika illa vilket. Känns OK att göra en liten miljöinsats. Största problemet är att jag ganska så lätt somnar till framför datorn när jag sitter och jobbar vilket inte är så himla bra.
Faktiskt väldigt mycket folk på tåget både ner och hem vilket ju är bra. Tåg är att se massor av människor inneslutna i sig själv, inte ofta jag ser att nya kontakter knyts trots att resan ibland sträcker sig över timmar. Inte heller jag är bra på det mest tacksam att få sitta själv och studera andra.

Har haft 2 dagar med jobb hemifrån vilket är en lyx som jag inte haft på länge, känns nästan ovant att sitta på vårt lilla kontor.

Dottern har ett hemarbete där hon intervjuar mig om vad jag gör för att må bra(tror att det var sånt hon frågade om) Jag grunnar faktiskt på det ibland, med allt mitt jobb så borde jag sitta som en bitvis ihjälsmackad fluga på en vägg och flämta efter luft men på något vis så håller jag en viss distans. Jag försöker verkligen att inte oroa mig för imorgon utan bara vara idag. En del kvällar när jag skall somna så är det fullt spinn i huvudet och då krävs det verkligen att fokusera på något annat. Hur enkelt som helst..heller inte! Jag brukar försöka tänka på en röd boll.

Hur kommer det sig att det är så svårt att vara rättvis förälder? Hur jag än gör så blir det aldrig millimeterrättvisa men skall det bli det? Nej , jag tycker inte det för det är en omöjlighet, livet i sig självt är ju inte millimeterrättvist så det är väl lika bra att dom lär sig på en gång.  Det viktigaste tror jag är förmågan att be om ursäkt när man gjort fel.

När tåget kommer till Stockholm kl 18:40 så skall jag åka till KImama och ta med 2 stora Nigiri hem, ungarna får MC donalds mat så blir dom glada. Man kan inte vara en fantastisk mamma alltid, hämtmat är en gudagåva ibland.

Tjillevipp........Erika

Vem ........är man??????

Vi människor/svenskar har en förmåga av att prata i man form, man skall hit och man bör dit, vem fanken är man????????????????? Är det inte så att jag bör och jag skall och jag önskar??? Först när vi inser att det är det egna ansvaret som råder så kan vi ta itu med våra liv och våra förväntningar på vår framtid. Jag påstår inte att livet alltid är lätt och rätt men det spelar egentligen inte någon roll för så länge vi hanterar varje enskild situation utifrån tanken att vi har ett eget ansvar och en möjlighet att påverka vår situation så kan det ju bara gå framåt.

Tjillevipp................................Erika


Vänskap som fyller på den själsliga baljan.

Fick en kommentar av en av mina hjärtevänner och då känns det att det är ett högt pris att betala när man inte hinner umgås med dom personer som fyller på den själsliga "baljan". Make och barn i all ära men det är med de goa vännerna som man kan totalflippa, fnissa så det står härliga till åt de fånigaste saker ni vet så där så att man nästan kissar på sig ( åldertecken) diskutera det djupaste ämnen man kan tänka sig för att i nästa ögonblick nästan svimma för att man har sett en fantastiskt snygg mansperson. Vissa av mina vänner har jag delat så väldigt mycket med så att det inte går att med ord beskriva. Jag har delat resor och dubbelsängar (inget gemansamt sex bara så att ni vet) en och annan pilsner tillsammans.......... dans till svetten lackar, flirtar och fniss död och sorg, ja i stort sett allt som finns på den karta som vi människor lever och jag har fått så oerhört mycket av mina nära goa hjäretvänner.

 Jag vet att jag har haft den här bilden förut men den passar så bra just nu.

För er av mina nära goa hjärtevänner som läser detta så vill jag bara säga tack för att ni finns och ursäkta för att jag inte hinner med som jag vill och eftersom jag  är en obotlig optimist så ser jag ett ljus i tunneln...........


Tjillevipp..........................................Erika

Underbar morgon.

Eftersom vi kom isäng ganska så tidigt igår så vaknade jag 08:00 imorse och gav mig ut på en springtur runt sjön. Jag tycker egentligen inte om att springa men det är ju onekligen skönt när man väl kommer ut. Det är ca 5 km och så rogivande terräng, inte en enda människa ute bara jag och hunden och en häger som vi skrämde upp.
Jag skrev ju för ett tag sedan att jag skulle göra någon form av aktivitet 3 ggr per vecka, har väl inte helt lyckats med det men skam den som ger sig.
Eftersom jag har så himla mycket att göra nu så har jag bestämt mig för att verkligen göra avvägningar i vad jag gör som extra så motionen får ibland stå tillbaks. Jag tänker inte ha dåligt samvete för det men jag saknar det för kroppen och själen mår så mycket bättre efter ett pass.  Har nu avnjutit den sedvanliga söndagsfrukosten, äggröra och bacon, och skall snart plocka ihop oss för att åka tillbaks till stan.

Tjillevipp................................Erika

Magisk kväll.

 Inte riktigt så här ljust men ljust nog för att få en rejäl skuggbild var det igår kväll när vi var ute och gick med Dexter. Helt magisk kväll med en måne som var full för några kvällar sen inga som helst moln på himlen och ett månljus som gjorde att man såg flera meter på var sida av vägen.  Jag som är ganska så rejält mörkrädd hade utan problem kunnat gå med hunden själv, vi bor ju mitt i skogen när vi är på landet så det finns inte tillstymmelse till gatbelysning = becksvart.

Tjillevipp....................Erika

Konstigt, att sticka ut och våga.

Min kära make tyckte att det var märkligt att jag vågade gå in och klippa mig bara så där, på en salong som jag aldrig provat förut.
Så har jag gjort så länge jag kan minnas men så har jag också sett ganska så udda ut i håret ibland.  En av mina bästa vänner, Suz, och jag jobbade i Spanien ett år som sjuksköterskor och i slutet på den vistelsen så gick vi in på en salong som var av typen "ett hål i väggen". Dom gav fantastisk huvudmassage men var väl inte bäst i världen på att fixa frisyrer. Jag såg ut som en persionpäls i huvudet, fast lätt röd i tonen, efter det besöket. Men min filosofi är att det växer ju alltid ut, hur illa kan det bli när det bara är håret.
Under en period i Spanien så hade vi en trendig frisör som kom hem till lägenheten och klippte oss, det vara han och hans lilla borstbärare!!!! Båda pojkarna var oftast lite små pårökta och "skapade" frisyrer Vid ett tillfälle så var jag extremt kortklipp, speciellt i nacken där han hade klippt in stigar typ schack mönster i nacken och lämnat det långt mitt på huvudet typ atomsvamp. Han ville också färga rutorna i nacken röda och blå men där sade jag faktiskt nej, chefen på sjukhuset vi jobbade var en katolsk dam från Irland som inte tillät strumpor som såg ut som fotbollsstrumpor till sjuksköterskeuniformen så jag var lite fundersam på vad hon skulle säga.

Men vad har man att förlora på att se lite annorlunda ut?? Tonåringarna idag är så rädda att sticka ut lite grann, alla går klädda i "uniformer" jeans, tröjor etc som ser likadana ut och är köpta på samma affärer  för dom har inte modet ännu att bara vara vad dom själva vill. Dom som sticker ut lite får blickar och kommentarer och svårare att vara med. Synd, skoluniformer på allvar kanske inte skulle vara helt fel då gjorde det ingenting om vissa inte hade möjlighet att köpa det som är inne.

Tjillevipp...........................Erika 

Vänskap.

Vänner, nära vänner, är något av det viktigaste man kan ha. Jag har några få vänner som trots att jag inte pratar med dom så ofta så finns dom där  och bara genom att tänka på dom så kan jag bli varm i magen och glad i hjärtat.
Men mina vänner kom in sent i mitt liv. När jag gick i skolan så är min upplevelse att jag var mobbad, flyttade efter trean och kom till en ny skola där jag inte blev så välkommnad i en klass där alla kände varandra och så var det tills jag gick ut 9an. Har inte och har aldrig haft umgänge med några av dom i min klass, kanske var beroende av mig också jag blev kompis med en tjej i paralellklassen och det var inte så populärt. Den tajta tjejskaran som fanns i min klass håller än idag ihop och har syjunta lite nu och då.

Min älskade dotter, http://www.emeliewallins.blogg.se/ har några kompisar omkring sig som hon har haft sedan hon var en liten tjej och det är så fantastiskt att se. Dom finns där för varandra i vått och torrt helt utan krav. Visst kärvar det ibland men det vore ju konstigt annars och när det verkligen behövs så är det inget snack då ställer dom upp för varandra.

Här är ett litet axplock. på Emelies vänner.
         brorsan är också en vän innerst inne tror jag

        och så Emil så klart


Tjillevipp...........................Erika

Lördag morgon.

Äntligen, vaknade relativt sent i den totala tystnaden på landet. Det går inte att med ord förklara tystnad och den påverkan som tystnad har på mig, nu är det ju aldrig riktigt tyst eftersom jag har tinnitus så jag har alltid ett ljud i huvudet men försöker bortse från det när jag är i skogen.
 Det här är en oas för mig som laddar mina batterier på ett fantastiskt sätt, ingen stress, inga människor runt omkring, fåglar att mata och att titta på, långa promenader i skogen, sittande i soffan med en brasa och ett gott glas vin, ja listan kan göras väldigt lång

Denna höst har varit hysteriskt mycket arbete med resande i stort sett varje vecka så helgerna är så viktiga för att hinna landa, det är nog därför det känns som om helgen springer förbi. 

Tjillevipp.................................Erika

Hårklippning.

Är i Göteborg och fick några timmar över idag, fy så dyrt det brukar bli. Jag borde egentligen ha gått till hotellet och jobbat men jag orkade inte så jag gick en runda på stan.......skulle jag inte ha gjort.
Det slutade med hårklippning, ett par nya stövlar och 2 kjolar!!!!

Dyrt.....................

Men ohyggligt snygg kommer jag att vara när jag håller min utbildning imorgon. ;-P

Typ så här men med lite högre klack och så en grå och en svart kjol.


Det är så in i döden trist att bo på hotell så något måste man få roa sig med.


Tjillevipp..................................Erika 

Beteende.

Vad får människor att totalt ignorera sina medmänniskor??  På väg ner till Göteborg idag så blev en man som satt och läste sin tidning erbjuden en varm handduk av flygvärdinnan men han total ignorerade henne han sade varken nej tack eller tittade på henne och skakade på huvudet han bara fortsatte med ögonen stint riktade in i tidningen som om flyvärdinnan inte existerade. Det finns väl inget jobb i världen som är mer eller mindre värt. Ofta så behöver man inte göra så mycket, bara säga tack eller ta ögonkontakt, ialla fall visa att man har observerat att en annan människa finns där. 

Tjillevipp.............................Erika


Andlighet.

Fick en klok kommentar på mitt inlägg om änglar på trappen. Man behöver inte vara religös för att uppleva andlighet och det är ju så sant. Generellt så tror jag att vi alla behöver lära oss att stanna upp och uppleva sekunden och det alldeles fantastiska i att vara i sekunden.

Min största sekund är när jag tar Dexter med mig rakt ut i skogen och bara låter mig omslutas av storheten av skogen eller när jag sätter mig vid havet och bara lyssnar.

Jag tror att det är alla dessa små ögonblick som hjälper mig att klara av stressen, jag låter mig verkligen total landa i att göra absolut ingenting och det kan ibland vara att bara gå ut och gå även om jag är i en stad så kan jag bara gå runt titta på folk och ändå inte se dom bara ta in dom.
Låter lite knäppt men det är jag.



Ta in det du ser och glöm inte bort att ta dig tid till det.


Tjillevipp..........................Erika
 

Kärlek.

Lite lätt skamsen så är jag här igen, veckan har bara sprungit förbi i en rasande fart och jag har inte hunnit blogga. Skall sanningen fram så jobbar jag tokmycket just nu och jag ser inget slut på det. MIn kära make kom med en klok kommentar som gjorde lite ont..

Erika, du som har läst stress och friskvård borde väl veta bättre än att utsätta dig själv för allt jobb,eller???? Vad svarar man på det? Jag blev svarslös och det händer inte så ofta skall ni veta.

En kort uppdatering av föregående vecka. Jobb Danmark på måndagen och på tisdagen kom min älskade man över för ett affärsmöte och sedan så sammanstrålade vi för att fira vår 3dje bröllopsdag.
 Så här såg det ut när vi barfota vandrade fram mot Zanzibars biskop, bara vi , havet och solen och den fantastiska känslan i kroppen. Ett alldeles magiskt ögonblick som sedan dess har följts av så väldigt många fantastiska ögonblick. Tack gubben min för att du är just min och hjälper mig att må bra, älskar dig.

Tjillevipp...............................Erika

änglar på trappen.

Jag har tänt ljus denna helg, både lördag och idag. Mamma och pappa är döda sedan många år och dom är fortfarande saknade. Både mamma och pappa blev kremerade och spridda i viken nere på landet, deras älskade grötlingboudd, Nybro. Jag är inte religös men upplever en viss frid i att gå in i en kyrka och tända ljus för dom, var jag än är i världen så känner jag att dom är med och att jag alltid kan prata med dom.

Puss på er mamma och pappa för att ni fanns och var dom ni var.

Tjillevipp.......................Erila.

Nu förstår jag varför!

Läste ett sk "debattinlägg" i Expressen häromdagen, det var Carolina Rosing eller LInda Gynning eller vad hon nu heter. Jag tycker faktiskt att dom är lite lika!!! Nåväl, denna käcka tös tyckte att män skulle vara macho typ Bond som faktiskt känns som en väldigt realistisk typ ni vet en sån där som man springer på lite nu och då på stan eller på krogen!!! eller har jag fel?

Förklädeskarlar var ingenting för denna lilla tös, hon ville ha någon som hon inte visste var hon hade!! Men guuuuud så jobbigt. Det var ju lite spännande en gång i tiden att attraheras av dessa killar, jag har också varit lite åt det hållet i min ungdom men det var ju mest på grund av den egna osäkerheten som man ville att det skulle vara så för då behövde ju inte jag heller ta ställning, det gick ju alltid att skylla på killen om det sket sig, så skönt det var att inte ta eget ansvar!

Carolina Gynning, ja jag vet vad hon heter, ville inte ha en kille med förkläde, det vill inte jag heller jag vill hellre ha en kille som lagar mat, diskar och inte spiller!! 

Men för att återgå till varför jag förstår. När jag läste detta lilla inlägg så funderade jag på varför expressen tog in ett så ovanligt ointressant inlägg på en så stor plats men jag förstår att det var i syfte att kunna fylla tidningen med artiklar som en uppföljning!!! För klart som korvspad så hoppar några av våra så kallade "macho" män nåväl ibland och av några kallade macho män fram till försvar och indignation över hur hon kunde uttala sig som hon gjorde, Carolina Gynning förstörde ju för den svenska mannen hemsk tanke att en person skulle kunna ha förmågan att göra det!

Jag kan inte annat än le.

Tjillevipp....................................Erika

Vilken dag!

Vaknade till en kylig morgon med frost överallt och solen som kämpade för att komma upp över trädtopparna. Vi njöt av en långsam frukoststund för att efter lunch ta en promenad i skogen. Det blev en 3 timmar lång promenad som var helt kanonskön.
 Det är inte bara på mig håret växer med raketfart med stigande ålder, ja inte på huvudet förstås men på alla de ställen där man inte vill ha hår!!!!!! Även gamla buskar får sin beskärda del!

Havet var som alltid vackert, finns inget bättre ställe för tankefrid, Dexter fryser alddrig om tassarna så han tillbringar gärna tiden stående i havet plockande stenar från botten.
 

Maken njuter precis lika mycket som jag gör              och sommaren försöker hänga kvar. 
Naturen har ett fantastiskt spektra och om man bara ser sig omkring så blir man så fascinerad.  Naturen är som en stämgaffel ... Väl hemma så var det dags att sätta fart på öppna spisen göra kaffe med varm mjölk och konjak och sedan bara njuta av kvällen.






Det här inlägget blev en liten orgie i bilder men jag älskar att fotografera.

Tjillevipp............................Erika

Livet som lärplan.

Tänk att  det är så härligt att leva. Livet bjuder verkligen på allt. Fantastiskt jobbigt ibland och allt går en emot och ingen tycker om mig och på köpet så öser regnet ner......sen räcker det med att kompisen ringer eller solen skiner mellan molnen eller bussen kommer tidigt och man får en sittplats. Så länge vi har kvar förmågan att glädjas åt små saker så kan allt bara bli bättre. 

Den enda som har förmågan att göra dagen bättre är jag!!! Tänk vilket ansvar vi människor bär mot oss själva för det går ju inte alltid att skylla på andra när saker går en emot och även om det är på grund av någon annan saker händer så är det ju bara hos mig själv jag kan bestämma hur jag vill reagera. 

Det är inte ett dugg enkelt men värt att försöka, andas en gång extra innan man blir tokarg och sedan inse att det inte hjälper att bli tokarg den enda som lider av det är ju man själv.

Var snabb på att be om ursäkt och förlåta. Som en klok person sade; Det gäller att "förmera" livet inte förmiska det.


Tjillevipp............................Erika 

RSS 2.0