Njuta.

Tänk att det kan vara så fantastiskt vackert ute och hur viktigt det är att stanna upp och se det vackra att ta in det i kropp och själ. Livet har en tendens att rusa förbi med racerfart och mitt i allt så stannar vi inte upp och andas. Helt plötsligt så är ungarna utflugna, rynkorna har tagit över ansiktet och rumpan och tuttarna hänger 15 cm lägre än när man var ung.
Det är ju helt OK att det händer så länge man bjuder in sig själv på resan, för alla rynkor och gravitationskraft har en historia som det är lätt att missa men busviktig att ta del av. Resan är ju fylld av båda bra och ibland mindre bra saker om vi bjuder in allt detta och tar del av det så inser vi att det är vår livshistoria det som har format oss..

Jag skall gå ut och vara i nuet nu, rensa ogräs i trädgårdslandet och andas in lugnet.

Tjillevipp.......................Erika

Helg.

Nu så är det dags att stänga ner datorn och ta helg. Oavsett om man skall jobba eller vara ledig så kommer helgen att vara alldeles fantastisk. Vilket väder som är utlovat.
Fast om man skall titta på hur väl SMHI lyckas med sina prognoser så skulle det ju lika gärna komma drivis och snöglopp imorgon men då får man ju å andra sidan vara inne och göra just ingenting!!

Nu skall jag gå ut med trimmern( heter det så) och följa upp makens framfart med åkgräsklipparen sedan så skall jag sätta mig i en stol på terassen och njuta av en kall drink och en god bok.


Tjillevipp.............Erika

Lycka!

Jag har turen att få jobba hemifrån och det är en sådan lyx. Förvisso jobbar jag ofta häcken av mig men det är ju ett eget val eftersom jag har ett eget företag.
Idag så jobbar jag hemifrån, från landet, och det går inte att med ord beskriva hur fantastiskt det är. Lyfta blicken från datorn, blicka ut över sjön, tystnad som ger utrymme för tankar och en energi som får utlopp i jobb.
Lunchen är avverkad och den ikluderade en joggintur runt sjön, nu är det dags att jobba igen. Älskade gubben sitter på åkgräsklipparen och snyggar till i trädgården.

Livet är gott!


Tjillevipp...............Erika

Resa

Att resa är viktigt och det innebär faktiskt inte alltid att fysiskt, resa det går lika bra att resa i tanken. När man vill något så är det viktigt att sätta upp mål och om det är ett stort mål så får man sätta upp lite delmål på vägen. När det är klart så är det viktigt att se vart man skall att måla sig en mental bild av det hela. Inte överdriva och skönmåla men att försöka rita upp en realistisk bild av sin resa.  Att verkligen ge sig tid till att fullfölja resa är viktigt, Rom byggdes inte på en dag, och detsamma gäller med våra målbilder. Det blir ofta ett steg framåt och ibland 2 tillbaks och då är det viktigt att inte tappa lusten och att inte se det som misslyckanden utan som inlärningstillfällen. Vi har vårt eget val i alla situationer och det är upp till oss själva hur det går, inte enkelt men det känns faktiskt bättre när vi väl inser att vi inte kan ställa andra till svars för vad vi gör utan vi får ta fullt ansvar själva. På resan måste vi ibland säga nej till vissa saker och det är ibland så svårt, av olika orsaker. Oavsett vilken orsaken är så är ett nej faktiskt ett ja till något annat.
 Livet är för kort för att inte bejaka så ta vara på det.

Tjillevipp......................Erika  

Hemma igen

Vilken resa det var, resa i själen menar jag då. Tänk så mycket glädje det är att dela glädje, det är sant som dom säger att delad glädje är dubbel glädje.



Hotellet var kanon. frukost varje morgon som vi intog med glädje (jag i pyjamas), det var starten på varje dags glädje injektion.  Att bli gammal är helt OK, jag har inga som helst önskningar att återuppleva min ungdom och allt som vi upplevde i Las Palmas det har ju hjälpt till att forma mig som jag är idag och jag är ganska nöjd och har en frid imig.
Vi satt utanför sjukhuset i över en timme, en arbetsplats som vi upplevt så mycket bra och mindre bra på men som vi växte av att jobba där.
Att få sitta ,med min bästa väninna, filosoferande tysta ibland och ibland påminna varandra om saker som hänt och minnen som dök upp var alldeles fantastiskt.  Minnet spelar en ibland spratt och då är det gott att ha en spegel som hjälper en.

Det är lätt att bli ödmjuk i rätt sällskap, vi gjorde viktiga saker för många människor men baske mig så gjorde vi också oändligt många roliga saker bara för oss själva. Ett partande som var utan like på många sätt och vis. Vi var nog ganska så unika svenskor i Las Palmas på den tiden och vi provade att återupppleva en utekväll nu, i stort sett bara vi ute men vi hade kul och dansade fötterna trötta. Vid 05:23 tiden flanerade vi genom staden barfota och aningen trötta.



Trötta flickor på morgonen njöt ändå av en dag på stranden. Vilken ynnest att få resa med Susanne 


Tjillevipp...........Erika
 

Las Palmas.

Det var 25 år sedan vi jobbade där och nu så skall vi återse stan. Skall bli fantastiskt kul att resa dit med Suz, inte bara för att se stan utan kanske mest för att ha tid tillsammans.

Tjillevipp.....................Erika

Räknar ner.

PÅ onsdag nästa vecka skall jag och Suz åka till Las Palmas!!! Det är 25 år sedan vi var där och jobbade under nästan ett år och vi har inte varit där sedan dess.
Skall bli så fantastiskt kul att få återuppleva stan med Suz och framförallt att få ha tid med Suz och bara umgås, spela Yatzy, dricka drinkar och njuta av varje sekund!!!

Tjillevipp...............................Erika

Eurovision song contest!

Blir alltid lika förvånad över hur dåligt en del sjunger och tänker stilla för mig själv. Om det här var det bästa hur var då resten?
Förvånar mig själv med att bli sittande och titta fast jag egentligen inte tycker att det är bra och efteråt lite sur på mig själv för att jag slösade bort tiden.

Tjillevipp.....................Erika

Gåing!

Vilken fluga det har blivit det här med styrkegåing! Jag gör det i stort sett varje dag när jag är ute på promenader med Dexter otroligt vilken fart jag sätter av i vare sig jag har stavar med mig eller ej. Kommer hem helt svettig med Dex några meter bakom mig även han helt slut. Dex och jag tog en promenad runt Djurgården idag, mental träning för honom med biltrafik båtar och diverse annat, många människor som är ute och gör gåing men vad som är lite speciellt är att det företrädesvis är kvinnor som är ute på gåing. Vad beror detta fenomen på? Personligen så tror jag att det är sett som omanligt att vara ute på gåing, vad nu omanligt är, tidningarna har lyckats/misslyckats? sälja in det som en kvinnlig aktivitet och männen törs helt enkelt inte ge sig ut på styrkegåing. Trist för dom för det är ett busenkelt sätt att köra igenom kroppen utan att svettas i gym.
Dessutom så är det ett bra sätt att rensa hjärnan, jag kan inte minnas att jag hade en enda vettig tanke under min promenad det var bara en massa rensande som försegick i min hjärna. Välbehövlig eftersom det fanns en hel del lagrat.

Jag önskar att män vore modigare, jag skulle gärna ser fler av dom ute Djurgården runt med raska steg svettpärlor droppandes från pannan och en väldigt fokuserad blick.

Tjillevipp............Erika

Shopping med sonen.

Var i Farsta Forum med sonen idag för att köpa lite kläder till honom. Jag har inte varit ute och handlat med Felix på väldigt länge så det var på sätt och vis en ny erfarenhet och det var faktiskt en rakt igenom positiv upplevelse.  Han hade koll på vad han ville ha, han provade utan att gnälla och han var på ett strålande humör hela tiden. Killen har et hjärta av guld det enda problemet är att han vill ha brallorna sittande på halva häcken och det är "fett"fult. Jag är grymt stolt över min son och det var en fröjd att shoppa ihop.

Tjillevipp.....Erika

Magsjuk

Otroligt vilken kraftdödare magsjuka är! Jag tror att jag blev sjuk efter mat. Bodde på ett hotell i onsdagskväll och vi avnjöt vickning vid 22:00 och vid 04:00 vaknade jag och mådde halvkymigt kl06:00 så var det kört. När det var dags att fortsätta med föreläsningen, jag utbildade en grupp läkare och sjuksköterskor under 1,5 dagar, var jag aningen slak men tom på det mesta. Guuud så skönt det är att inte kräkas!!! När kursen var slut kl 16:00 så var jag också ganska slut. Hem och hämta hund och ungar, köpa mat och falla ner under ett stort täcke med 40 graders feber. Sen var hela natten en feberplåga. Det är först idag Lördag som jag har ätit och som jag mår bättre. Men jag måste säga att jag är helt fascinerad av hur kroppen kan fixa energi nog att klara av att må så skit ,jag stod upp hela dagen och lyckades leverera en utbildning som deltagarna var nöjda med.

Tjillevipp................Erika


Vilken dag.

Igår var en dag som blev smockfull av aktiviteter det enda som saknades var Felix. Han valde att stanna hemma denna helg och jag valde att vara klok nog att låta honom ta det ansvaret men det var inte helt lätt. Vet inte riktigt varför jag litar på honom vad det gäller fester och sånt det är mer fåniga tankar om att han glömmer att äta, är vaken hela nätterna och sånt. Nu när jag läser vad jag skriver så ser jag ju hur fånigt det är, han blir väl hungrig och fixar mat likaså så blir han väl trött och går till sängs: Skärpning Erika.
Vi som åkte ner till landet hade en kanondag igår. Roger, Emil, Emelie och jag såg till att båten kom i.

När Roger gjorde ren båten i höstas tog han bort tömmningsproppen och den glömde vi att sätta i innan vi lade i båten i havet, otroligt så fort en båt fylls med vatten!! Roger fick köra hem fort som håken hämta pluggen och när den var på plats så fick han ösa båt.
Emil och Emelie roade Dexter och njöt i solen.

Dexter älskar att hämta stenar som vi kastar, han har inga problem att stoppa ner huvudet under vattnet.

Soldyrkare av rang har ärvt det av min mamma och papa oich jag tror minsann att min dottter har ärvt det av mig.


Roger har byggt en ramp för sin segelbåt så vi behövde röja vass för att han skall komma in och ut bra. Vilket lerigt slitgöra det var. Roger grävde och jag drog och slängde.


Huset vårt kallas ju mörkstugan men det är allt annat än mörkt här, detta är min återhämtningsstation. Trots att det är en hel del jobb så är det en plats i skogen med lugn och ro för själen. Jobb av en helt annan karaktär än jobbet som jag har i veckorna.


Vi alsutade dagen med att klippa gräset, jag sprang 4 km och sedan blev det drink, middag, unospel och tv. Det enda som saknades var som sagt Felix.

Tjillevipp........Erika

Solen

Solen är obarmhärtig i sin lockelse, jag är en soldyrkare av storlek större och kommer att tillbringa dagen utomhus. I trädgårdsland, lägga i båten, sitta och läsa. Ser fram emot dagen!

Tjillevipp.........Erika

RSS 2.0