Djurgården.

Promenerade runt vackra Djurgården idag med Katrin. En god vän som jag inte känt så länge men som är en vän som klickade.
Vilken fantastisk dag, solen värmde och folk satt ute på alla uteserveringar som helt plötsligt insett vinsten som finns att hämta in i solhungrande Stockholmare. Vad är det som gör att vi slänger oss ut trots att det kanske inte är så himla varmt.
Helt, fantastiskt, underbart ljuvligt skönt. Det krävs inte så mycket för att det skall kännas i kroppen handlar mest om att tillåta att det känns.


Tjillevipp.....................Erika 

Egentid

Egentid är värt guld, viktigt att värna om den, spelar egentligen ingen roll hur mycket tid bara det att få vara ensam om sin tanke är viktigt. Maken är borta och ungarna hos sin kära far så här sitter jag och njuter av att inte göra något som någon annan vill. Byxorna ligger slängda i halltrappen, jag har jobbat hela kvällen, snaskat i mig godis och ätit vad jag vill ha till middag framför tvn. Promenerade med hunden precis så långt som jag vill gå på kvällen och sitter nu en stund med datorn. Ljuvligt.

Tjillevipp..................Erika

Som en fågelholk!

Undrar just om denna lilla pippi provade på hur det är att ha ett bo som inte är insynsskyddat!


Hur den kommit in där förstår jag inte men den blev glad när den blev utsläppt.

Tjillevipp...............Erika

Städat

Fixat undan efter festen igår, promenerat 14 ooo steg, suttit i stolen och bara varit, diskuterat barnuppfostran och kravspec på barn med maken. Suck.
Vad mer kan man väl begära av en söndag?
Visst ja, jag tvättade ju min lilla röda fara också.

Tjillevipp.................Erika

Själsvärme

Så var det då dags, kalaset för Emelie som fyllt 18 för några dagar sedan. Efter det att räven ätit upp maten, jag ilat och handlat nytt som sedan lagats. Det dukades och fejades, till och med så att jag hann ut på en springrunda under dagen, I vanliga fall så brukar jag alltid stå med andan i halsen och inte riktigt färdig när gästerna väl kommer. Vet inte hur det blivit så men jag brukar alltid laga något som jag aldrig gjort förut och därför inte veta tidsmässigt hur jag skall planera det. Igår så gjorde jag chili con carne  med hembakt bröd till och det var relativt enkelt att planera. Så kom så vänner och släkt. Vi har ju tyvärr inte så mycket släkt kvar i livet men de flesta av dom som finns och som är nära kom och det är kul och viktigt.
 Många skor att välja mellan blev det.

Tänk att det är så himla kul och varmt i kroppen när man får samla alla ikring sig. Vi har hängt ihop i många år ( ca 20) och har följt varandra med jämna mellanrum. Jag verkligen älskar mina vänner dom ger mig så oerhört mycket själsvärme det är en ynnest med vänskap.
Igår så var det en sann fröjd att se samlingen ungdomar som satt i köket och umgicks, så mycket som har hänt sedan dom var små tulingar. Nu behöver vi inte längre skära maten, passa så att dom inte välter glasen eller bara äter godis. Vi satt i vardagsrummet och lämnade köket till det unga snygga gardet,

Det var nog första gången som dom verkligen satt och snackade med varandra. Så himla kul att se.



Emelie klarade av att blåsa ut ljusen det var inte så svårt för jag hade rationaliserat ner dom  till 2 st.
Det var en fantastisk kväll, jag njuter så av att träffa mina vänner och se dom träffas. Saknade några av dom och tankarna gick till Inge och Yvonne, tänker på er och saknar er.

Älskade underbara tös, tack för att du är den du är. Pusspåre från mamsen.

Tjillevipp.................................Erika

Rävspel.

Igår började jag förbereda dagen fest. Jag stekte 2,5 kg köttfärs och blandade ihop en chili con carne. Ställde ut den utanför bakdörren för förvaring över natten eftersom den inte rymdes i kylen, dumt gjort. Roger sa till mig att inte göra det men jag envisade, finns ingen katt som kan ta det här!!! 
Rätt hade både Roger och jag för det var en räv som tog sig an maten. Den stora grytan var släpad ett antal meter och kastrullen vält, locket låg en bra bit bort i trädgården. Jag tror att det ligger en räv i någon buske idag med ont i magen. Själv så är jag arg på mig själv med ett litet leende, hade velat sett rävens kamp för mat. Skall nu åka till affären och handla ny köttfärs. Det sägs ju att ett sätt att rädda ekonomin är att konsumera så nog drar jag mitt strå till stacken.

Tjillevipp.................Erika 

Känns inte som förr

En tågresa har inte riktigt samma känsla som förr, jag tror att det har något med spåren att göra. Det är skarvarna som saknas, eller i allafall känslan när man åker över dom tdrum,tdrum, tdrum en smått meditativ känsla som man kände förut. MIn pappa jobbade på SJ så när vi var små åktes det mycket tåg, mamma och pappa kom från Göteborg så vi åkte och hälsade på släkt ett par gånger om året, tdrum, tdrum, tdrum.....brorsan och jag hade åtskilliga timmar på oss att reta ihjäl varandra (och mamma) varenda utrymme på tåget utforskades.

Nu sitter jag på min plats och faller i fällan att jobba, utnyttja tiden som det så vackert heter.Det bästa vore ju att utnyttja tiden till att sitta och förlora sig i det förbirusande landskapet och berusas av tiden som finns som jag kan ha bara till mig själv. Solen skiner på snötäckt landskap, typiskt vårväder där det ena dagen lockar till att sitta med solen i ansiktet och nästa morgon är bitande kallt och snö. Fast nu på tåget så föredrar jag snön för det ser så vackert ut i solskenet. Mjukt och varmt i hjärtat och stilla och rofyllt i sinnet. Livet är för det mesta väldigt gott.

Tjillevipp......Erika

Värsta modet.

Hur kan haremsbyxor vara på tapeten igen?  Jag trodde att min generation hade klarat av det misstaget så att vi inte behövde se det på kvinnor igen.

Snälla rara , bojkotta.

Tjillevipp.....Erika

Suck

Dexter suckar ungefär lika tungt som jag gör, vill inte klä på mig och göra något. Känns som om detta är den sista helgen på landet som är till för att göra så lite som möjligt. Hur mycket jag än älskar vår och sommar så drar dessa årstider med sig merarbete. fönster skall putsat, huset vårstädas, trädgårdslandet grävas, plantera diverse olika saker, rensa dito, grilla, plocka svamp, ut med båten. Listan kan göras lång och allt är kanonhärliga aktiviteter men varför måste dom komma under samma säsong?


Skall nu klä på mig, suck, och gå ner till havet. Solen lurar lite grann bakom tunna moln och det är läge för att gå ner och grilla korv. Faktum är att detta gör jag med glädje.

Tjillevipp.....................Erika


Njutning.

Som vanligt så har vi en långsam start på dagen. Frukost och sedan 1 timme i tidningsläsarstolen. Helgerna är mitt överlevdaselexir, jag är himla bra på att totalkoppla av på helgen.
Har lyckat övertala maken om att vi skall åka in till Nyköping en sväng idag, jag vill shoppa lite eller ialla fall kika i affärer. I eftermiddag och imorgon så får det bli långpromenad ner till havet. Köpte mig en ny stegräknare häromdagen och det är en bra investering för jag vill verkligen att den skall ticka steg. Jag känner mig fånigt belåten med mig själv när den kommer upp runt 10 000.

Tjillevipp...................Erika

Livet

är till för att njutas på alla möjliga sätt. Det är också förgängligt och vad vet vi om vad som döljer sig bakom hörnet. Jag förvånas dagligen över det fantastiskt stora ansvar jag har för mitt liv och hur viktigt det är att inte låta andra ta över det ansvaret eller att skylla på andra för att det inte blev som jag ville. Jag jobbar väldigt mycket ochhar en hektisk vår framför mig men det är ju jag som valt det och därför så känns det trots allt OK. Kan inte skylla på någon utna får ta mitt ansvar och faktum är att jag tycker om mitt ansvar.  Känner mig filosofisk till mods om det beror på den annalkande våren eller på plötsliga dödsfall eller väldigt sjuka vänner vet jag inte och det spelar egentligen ingen roll vad det beror på.

Var ute med Dexter i morse ute i djupa skogarna runt landstället och det var en väldig kakkafoni av fågelsång och porlande vatten. NJutning. Trots att jag låg i sängen kl 08:00 och tyckte att det var på tok för tidigt att gå upp så gick det inte att ligga kvar, solen tog sig in genom en springa vid rullgardinen och den lockade mig ut.  Igår sprang jag runt sjön, det är ca 4 km. Jag sprang inte hela vägen, gick i uppförsbackar och vissa nerförsbackar men det gick ändå förvånansvärt bra. Nu skall jag försöka fortsätta med fysisk aktivitet på allvar. Jag vet att jag har pratat om det förut och sedan tappat greppet men så det är bara att försöka igen.

Tjillevipp...........................Erika

Påven

Man kan undra vilken sorts sexundervisning som han fick under sin uppväxt? Kondomer förvärrar problemet med AIDS, vad är det för uttalande? Självklart så behövs undervisning, ja inte bara för påven utan för alla som lever i länder som, är hårt drabbade av AIDS men det behövs ju något som håller sjukdomen i shack under tiden som vi lägger ner pengar och kunskap på att utbilda. Ett andligt och mänskligt uppvaknande låter ju vackert men jag tror att det har större påverkan på våra sätt att leva rent generellt och kanske framför allt i I-länder.

Så kära påven öppna ögonen för det riktiga livet som större delen av världens befolkning lever och vistas i dagligen.

Tjillevipp......Erika

18 år

Tänk, jag kommer inte ihåg hur det kändes. Jag har ett svagt minne av att körkortet var det som hägrade och gjorde att dagen kändes speciell. Min dotter fyller 18 år imorgon och det känns stort som förälder. Tänk att den lilla tösen nu är så stor och på väg ut i vuxenlivet.
Emelie 5 dagar med mormor.

Känns fantastiskt att mina 2 underbara ungar just har blivit så underbara  trots alla"tabbar" jag gjort på vägen som förälder. Guuuud så svårt det är att vara förälder, så svårt att veta hur mycket man skall släppa, hur mycket man skall säga ifrån och hur mycket kärlek man kan ge och när man skall sätta gränser.
Nåväl, jag tycker att jag har lyckats bra, tillsammans med min exmake så har vi 2 kanonungdomar som fortfarande kommer att få höra nej du får inte och nej du bör inte för det är min roll.

Tjillevipp.................Erika

Reflektion

Jag tror att reflektion har blivit lite av en bristvara i vårt samhälle. Allt skall gå så fort så vi tycker oss inte ha tid att tänka efteroch för ungdomen så är det så viktigt att passa in i den stora gruppen så för den skull så vill dom inte reflektera. Sedan så får man lära sig att hantera "eftertankens kranka blekhet" för det är ju ofta så att någonstans på vägen så ställs man inför sina kval och tvivel. Återigen så är ställtid viktigt, stanna upp en eller två sekunder för att tänka efter, känna in beslutet.
Varför gör jag detta, är det verkligen för mig eller för någon annan och om det är för någon annan vad inebär det då för mig. Att ta ansvar för sina eslut inför sig själv och sedan kunna stå för det inför andra leder till att man mår bättre tror jag. Samma gäller för vad vi säger till varandra och när vi säger det, varför vill jag säga detta är det för min skull eller för den andra personens skull. Om det bara är för min skull så kan man kanske låta bli att säga det.


Idag skall han Fritzl inför domstol, föds människor onda eller händer något på vägen? Jag tror inte att någon föds ond.


Tjillevipp.........Erika

SEB

Hur tänker dom egentligen? Hur kan dom sticka ut sina nackar på detta sätt i dessa dagar. Jag tycker absolut att man skall ha betalt efter ansvar som man bär men jag vet inte om jag tycker att något ansvar kan vara värt >9 miljoner per år. För det är ju så att 9 miljoner bara är en del, det finns ju så mycket mer som tillkommer. Dessutom så tycker jag att om man har minus i kontot så skall man inte få plus för det innebär ju att man inte varit så där alldeles 7 miljoners fantastisk!!  Jag köper inte det där om att våra löner skall matcha omvärldens, OK jämför då med länder som ser ut som Sverige inte i storlek och ekonomi. Det är inte så bra med storhetsvansinne.



If you scratch my back I´ll  scratch yours........

tjillevipp............erika

Ibland så blir man påmind.

Har scannat in några bilder från när jag var yngre, jag satt och letade bland gamla bilder för Emelie ville ha bilder på mig och min mamma.
. Min kära mor var en speciell person som ibland kunde vara väldigt "bitchig" men alltid med vårt bästa i sinnet. Mamma var uppfostrad i en viss anda och det gick inte att ändra på henne så det gällde att lära sig att acceptera och inte ta på för stort alllvar.


Han var en kanonmamma som jag saknar fortfarande trots att det var snart 9 år sedan hon dog, vi pratades vid varje dag och det var små samtal som var goa att ha.

Emelie fyller 18 år snart och det hade varit fantastiskt att ha mamma och pappa med, dom sitter på en molnkant och tittar ner, stolta som bara den över hur deras första barnbarn utvecklats, till en fantastiskt klok och snygg tjej.


Dom hade så gärna varit med Felix på turneringar, träningar eller försökt att förstå WoW. Mamma hade varit grymt imponerad av Felix.
Livet är förgängligt och vi kan inte nog ta vara på varje stund behöver inte vara stora saker vi gör men att lägga sig med minst en god tanke och att vakna med en god tanke innan man vacklar ur sängen gör dagen lite lättare.


Tjillevipp..............................Erika

Vad gör man inte,

för att jaga bort känslan av gråmulen och tråkig söndag. Vi gick ner till havet för att grilla. En ryggsäck med ved och en med mat, kaffe  och en skvätt cognac. Det småduggade när vi gick ner så känslan var väl inte helt positiv men faktum är att det slutade straxt efter det att vi ursäkta, maken gjort upp eld.

Det är något besynnerligt njutningsfullt i att utmana naturen ger så himla mycket bränsle för själen. Satt i solstolen och sippade på lite cognac livet är en njutning det handlar så mycket om att ge sig tillfällena. MIn man tyckte att jag var lite knäpp igår när jag föreslog utflykten men snäll som han är så gick han med på det och han njöt också.


Svanar, sång, havsörn, storskrakpar och knipor förgyllde utsikten. Det är en ynnest att få ta del av allt detta och att faktiskt ta in det, många av oss rusar genom livet som om vi var ute i sista stund och då hinner man inte med något. När jag dör så vill jag känna att jag hunnit med att vara, trots att jag jobbar som en iller så ger jag mig tid till varandet och det är mitt livselexir. Varandet behöver inte vara stort, det kan vara att stanna upp ibland och bara känna att man andas, in och ut in och ut och faktiskt känna hur det känns.
Shoppa älskar jag men det är ju inte vad som ger en bestående glädje. Min glädje kommer när Emelie och Felix spontankramar mig och säger att dom älskar mig, när Roger smyger upp bakom mig och pussar mig i nacken och säger I love you like mad. Mina vänner som jag tyvärr inte ger den tid som jag egentligen vill är också en själsföda som är så viktig. Resten är bara grädde på moset men den grädden är ju viktig.


Jag kan gå precis vart jag vill, det är en alldeles fantastisk känsla.

Tjillevipp.....Erika

Grått.

Idag ligger det som ett grått täcke över naturen. Inbjuder till att sitta och bara vara i en skön stol och ombonad miljö. Just därför så skall vi ut och inta det gråa. Vi skall ner till havet för att gör upp eld och grilla korv till lunch. Nere vid vårt lilla båthus finns det en lien vik som inbjuder till kontemplation och det är vad vi skall företa oss. Våren är på gång med stormsteg det känner man mest om man är utomhus.


Tjillevipp....................Erika 

Spännande.

Jag hade turen att bli vald att få vara med i en grupp ledd av Yvonne Ling. Tanken är att vi i gruppen, under våren, skall få möjlighet att få förhållningssätt till träning , mat och vikt allt utifrån personliga förutsättningar. Snacka om ynnest att få ta del av en sådan grupp.
Det är i samarbete med radio stockholm  103,3 som detta görs så varannan tisdag så kommer dom att referera till våra framgångar i radion. Det är ju ett perfekt sätt att få lite extra press på sig. Mitt stora problem är att hitta en träningsform som jag trivs med och hinner med trots resande så det hoppas jag verkligen att jag skall få hjälp med. Gå ner i vikt är inte så svårt det är att stanna där som är en rejäl utmaning för mig. På tisdag kl 10:30 börjar det med kroppsmätning, skall få reda på hur mkt av min kropp som är fett, muskler etc.

Lite läskigt faktiskt men utmaningar är kul. Jag skall försöka vara duktig och berätta hur det går och vad vi får göra. Den första träffen hade vi i onsdags och det var en informationsträff. Vi skall under 6 veckor får utbildning och också personliga träningsprogram. GI i all ära men det är svårt att hålla den kosten och viktnedgången. Enligt YvonnneL så är det mest vätska man går ner så resultatet blir ej bestående om man inte fortsätter med lågt kolhydrat intag och dte är något som diabetiker bör tänka på men kanske inte vi andra som ej har det problemet.

Så denna helg är en totalt äta allt utan restrektioner helg och ingen tänig alls.

Tjillevipp......................Erika

Bra att pengarna går till rätt saker.

Jag förstår inte hur dom kan gå vidare med anklagelserna mot en pojke som kallat poliserna grisar. Hur kommer det sig att vuxna förmodligen välutbildade krisvana personer låter något så relativt litet bli så stort.
Har dessa 2 poliser tappat kunskapen om vikten av att tala. Varför tog dom inte ett snack med killen, björ honom på en glass och rannsakade vad han egentligen menade. Undrar om polisen och rättsväsendet tror att killen har en bättre åsikt om poliser nu?

Blev också lite häpen när jag läste DN i morse och det sod om Bagarmossens skola som nu bytt fokus på mål och skulle nu ha kunskap som fokus. Trodde jag var en sjävklarhet och något som alla skolor borde ha som huvudfokus.

Tjillevipp........Erika

Vilken helg.

Igår var Roger och jag nere på landet en sväng för att lägg ut en förlängning av den slan som går till min bevattningspump till trädgårdslandet. Som det är nu så slutar slangen i dyn och det blir inget vatten alls till mina grönsaker. Vi bestämde att vi skulle förlänga med 100 meter, som vi trodde räckte mer än väl, och at tvi skulle göra det nu när det var is så att vi kunde gå genom vassen.
Snacka om utmaning. Det är vårt hus som man skymtar i bakgrunden.

Våra 100 meter räckte halvägs... så nu blir det till att köpa mer slang på torsdag och hoppas att isen ligger så att vi kommer till.

Idag så har jag varit ute på långpromenad med Susanne, så himla mysigt och skönt.Dexter och Wilma var med

och dom är så snygga som bara just dessa hundar kan vara. Njöt av att få gå och prata livet med Susanne, en ynnest med goa vänninor.


Tjillevipp.....Erika

RSS 2.0