Gömma sig.

Det hade varit så lätt att gömma sig bakom struman och sagt att det är klart att det är svårt att gå ner i vikt  för jag har ju faktiskt ett kroppsligt skäl till min viktökning! Faktum är att jag dagarna innan jag gick till doktorn tillät mig både semlor, glass och smågodis för det skulle ju ändå bevisas att det inte var mitt fel att det är svårt att gå ner! Tji fick jag, som vanligt så är det ju alltid tillbaks till det egna valet jag får gå och det gäller ju oavsett om jag har en sjukdom eller ej. Faktum är att jag blir allt mer fascinerad över hur jag som människa fungerar och vilken makt jag har över mig själv. Det är en bra känsla att veta att det är jag och ingen annan som har ansvaret. Nu så har jag för all bestämt mig för att ta hjälp av annan och det skall bli oerhört spännande. Jag är en hängiven lyssnare till radio stockholm och på förmiddagarna så har dom något som kallas magasinet med olika inrikningar för olika dagar. En av inriktningarna varannan vecka är hälsa och det är Yvonne Ling som kommer och pratar. Dom efterlyste lyssnare som ville vara med under ett antal veckor för att på något sätt förbättra sin hälsa/vikt/motionsinsats och jag har fått förmånen att vara med. På onsadg så börjar första passet och det skall bli spännade. Jag kan ju äta ohämmat fram till onsdag för då får jag ju verkligen ett stort skäl och mycket hjälp för att tänka och träna rätt.

Tjillevipp.....Erika

Knölar.

Har nu varit hos doktorn och fått reda på att knöarnai/på halsen är något som kallas knölstruma (känner mig som en knölsvan) och att dom är ofarliga. I mina prover så har jag normala svar så det är varken hyper eller hypothyriodea. Himla skönt, vad som kan bli ett besvär är om dom växer mer så att det blir svårt att svälja och då får man operera bort knölarna.  

Tjillevipp ........Erika

Vår.

Är nere i Lund idag och har suttit och jobbat på sjukhuset hela dagen. Brukar se till att jag har ett hotell på gångavstånd så jag får röra på mig lte grann och på vägen dit så passerar jag en ståtlig kyrka med tillhörande ltet grönområde. Där stod dom, vintergäck, lite snö här och där men där stod dom huttrande under buskar med lätt böjda "halsar" vilket fantastiskt vårtecken.


När jag åkte hemifrån imorse så fick jag skotta garageuppfarten, ca 2 dm snö har kommit under helgen och det tar på armmusklerna att skyffla bort. Superbra träning och vilka kontraster. Det är faktiskt en ynnest att få resa och få en försmak av våren, det är helt OK att den väntar ett tag jag njuter så mycket av att få ta in den så sakteliga, hinner inte med om den bara dimper ner.

Min son ringde idag och undrade om det var OK att han stannade hos sin pappa denna vecka. Det är väl klart att det är helt OK men himla gott i magen att han frågar. Kommer att kännas lite konstigt att inte träffa honom på 3 veckor men å andra sidan så kommer han ju att flytta hemifrån så småningom och då lär det gå längre tid mellan gångerna, eller inte. Kommer ihåg att det där med matlagning och tvätt av kläder var något som man brukade åka hem tilll kära mamsen och pappsen för att göra.

Tjillevipp.......Erika


Med andra ögon

Roger var helt fascinerad av havet idag och det är ju egentligen vad man skall vara. Problemet är att för mig så är det lite som samma gamla vinterhav så det var nyttigt att höra honom. För det är så att det var alldeles fantatsiskt vackert och j-la kallt. Snön kom på tvärsen och med styrka.


Sommaren är en bit bort, hänger lite på trekvart men man kan ändå känna att den kommer, ljuset har ju kommit åter vilket är en lisa för trötta själar. Håll med om att det finns en viss gläjde och värme i bilden.

Det riktigt lyser om maken, han njuter av snö och tokigt väder som får en att längta efter att gå inomhus krypa uppp i soffan och njuta av den öppna brasan.


Tjillevipp.................Erika

Skafferi.

Vårt skafferi på landet är mer ett kylskåp på vintern.

Frosten är tjock på fönstret  och saker är väl kylförvarade. Det är en barnslig förtjusning att kunna gå in i skafferiet. För mig så är det mycket barndom och landet. Mamma och pappa hade sommarställe på Gotland, ett gammalt stationshus och där hade vi åckså ett skafferi som gick att gå in i.

Nu tjuter timern och middagen är klar.

Tjillevipp....Erika

Vinterskrud.

Vilken kanondag. 10 över 11 gick vi från huset och strax efter 16:00 var vi hemma igen. 1mil och 3 km har vi gått över stock och sten. Vilken fantastisk ynnest det är att få kliva ut i skogen från sin egen farstukvist och sedan bara vandra på i stort sett hur långt man vill.
 
Det är fler än vi som är ute och vandrar, inte en aning om vilken pippi detta är ifrån men det var ett relativt stort avtryck.

Skogen är stor och tyst och otroligt rogivande. Inte så mycket snö men rejält fruset, det var minus 11 grader i morse. När man tittar på havet så är det som om stenarna har klätt sig i vinterskrud och det låter som tusentals små bjällror som pinglar när isen rör sig.


Vi stannade och grillade korv, var inte helt lätt att få igång en brasa men skam den som ger sig. När man går längs sörmlandsleden så har dom som små vindskydd där det finns eldstäder.



Dexter drar sig inte för att stoppa ner huvudet i vattnet.


Jag är en stor skogsmulle, älskar att vara i naturen och skulle nog kunna gå hur långt som helst. Men med det sagt så är det ganska så skönt att sitta ner i soffan med en kopp kaffe med varm mjölk och cognac i, mums.


Tjillevipp..........Erika

Sorry.

Har varit borta från cybervärlden under några dagar för jag har haft så in i h-vete mkt att göra. När kvällen kommer så är jag så trött så att jag nästan ser i kors vilket inte gynnar skrivande. Känns så trist när jag inte känner igen mig själv så jag hoppas att det fixar till sig så att jag kan börja "skutta ur sängen igen" . Har nu betalt handpeng för vår semesterresa under jul och nyår. Jag fyller ju 50 i år och har därför önskat mig en semsterresa med familjen. Vi åker till Khao Lak Resort och där skall jag bara njuta av sol värme massage och många dyk. Ser fram emot att utforska den undre vattenvärlden där, det är en väldigt speciell känsla i att dyka.  Har också bestämt mig för att inte gå och längta till resan, ja missförstå mig rätt. Klart att jag längtar men om jag går och tänker på  det så glömmer jag ju nu och det är ju där jag är,
 i nuet.
Skall nu packa en ryggsäck, har stekt marinerad strömming som skall intas på macka med äppelyoghurt, tar med oss grillkorv för vi skall göra upp eld på en rast plats skall hälla upp varm O´boy och sedan skall vi gå sörmlandsleden. Vi har många delar av den nära huset här på landet och vi skall gå en av de längre sträckorna idag, den går ner via havet och därnere finns en rastplats med vindskydd och eldstad där skall vi njuta lunch.
Bilder kommer senare
.
Tjillevipp........Erika

Nu förstår jag.

Denna helg så har jag haft ett rejält sötsug och ätit 2 semlor, vingummin och lite chips och allt detta för att mensen kom igång idag. Jag blir ett hopplöst storsvulane monster dagarna innan och speciellt sötsaker. Snacka om knäppt beteende. Varför har jag inte förmågan att välja bort onyttigätandet tro, hur svårt skall det få vara att ta ansvar för vad som slinker in i munnen.
Ånga mig gör jag inte, speciellt inte för en av semlorna.
Roger och jag  åt en semla sittandes ute i solen utanför Uddby Gårds Cafe idag det var magiskt att känna solen som faktiskt börjar få en liten gnutta värme i sina strålar.

För att gottgöra det hela så har jag promenerat en hel del denna helg, kanondagar för promenader, på 3 dagar så har jag nog gjort minst 40 000 steg.

Nåväl gjort är gjort och det är bara att fortsätta, skall tänka långsiktigt som min kloka väninna Eva så löser det sig.


Thillevipp......Erika

Date med gubben.

Igår firade vi 7 års dag, vi gick och åt en utsökt middag på Gondolen. Jag tycker att det är kul att få klä upp mig och gå på lokal tillsammans, skulle inte vilja göra det varje dag men lite nu och då är en krydda i livet.
Jag tror på att man behöver lägga in lite extra lyx i livet emellanåt och lyx kan ju vara precis vad som helst. Packa en fantastisk picknik korg och åka på utfärd, vara hemma med fördragna gardiner äta pizza och titta på film eller något annat. Lyxen är inte vad det kostar det man gör utan att man tar sig tid att göra det och att man gör det tillsammans.

Vi var inte i närheten av att tänka GI igår utan bara njutning på alla nivåer. Vi åt en 6 rätters avsmakningsmeny med vin till så vi var både lite runda under fötterna och kring magen när vi stapplade hem.

Här kommer ett hjärta till alla idag på alla hjärtans dag.

Över 15 ooo steg gick jag i går och idag hade jag behövt minst lika mång a men det blir inte fler än drygt 10 000.

Tjillevipp....Erika

Leende hjärta.

Äntligen så fick vi till det, Eva och jag träffades för en lång promenad på Djurgården och det var på tiden. Vi har inte setts på över 1 år och det är inget annat än skamligt. Varför tar jag mig inte tid och umgås med en människa som får mitt hjärta att le och mungiporna att ständigt sträva mot himlen?

Jag fick ett jättefint hjärta som värmer och värmer, Eva har gjort det själv himla snyggt. Det är en speciell känsla med vänner som bara finns i en och värmer en så otroligt mycket.
Tack för att du finns Eva, ledsen om höfterna tog stryk av lång promenad men det var en kanonskön promenad.

Tjillevipp....Erika

Knölar

Fick besked av doktorn att biopsierna från knölarna på halsen visade att något är fel med sköldkörteln, doktorn som jag var hos var en kirurg så han hade inte så mycket mer att säga utan skickade en remiss till en endokrinolog. Så nu väntar jag på att få en tid så att jag kan kolla vad det är för galet. Jag har trott att jag har varit på väg in i klimakteriet för jag har varit så trött och orkeslös, jag har alltid varit full av energi och haft lätt för att ta mig för saker så jag har inte alls känt igen mig själv. Håret har också varit helt hopplöst trist och mer frusen än vanligt har jag varit. Så om det nu är så att jag  har för lite sköldkörtelhormon så är det ju en lätt fix och jag kanske kommer tillbaks till gamla gängor skulle ju vara väldigt bra.
Skall inte åka vikingarännet på söndag, lite för långt för att jag skall fixa det. Jag var ute och åkte ca 1 mil häromkvällen och blev slut av det så jag samlar krafter till nästa år istället.
Jag har ju inte tränat speciellt mycket och behöver ju inte utmana mig själv in absurdum.

Tjillevipp.....Erika


Månsken

Igår kväll var jag ute och åkte långfärdsskridskor i månskenet, det var en alldeles fantastisk upplevelse.
Önskar att fler hade möjlighet att prova på. Skall jag nu åka vikingarännet på söndag så vill det ju till att jag får lite mil med skridskoåkning i kroppen.
Tjillevipp.......Erika

Med en nypa salt.

Kvällstidningar är bra på att spetsa till saker, inte allltid skriva helt sanningsenligt. På löpet häromdagen så stod det om en som gått ner 26 kg och det verkade som om hon gjort det genom att promenera men så var det ju inte. Det var kost, promenader och annan fysisk aktivitet som hjälpte till. Tänk så många som tror att promenader allena är saliggörande och som i besvikelse när det inte fungerar istället går upp ytterligare lite mer på grund av tröstätande.

Jag har nu suttit i röda fåtöljen i nästan 2 timmar och bara tagit det lugnt. Söndagsfrukost med äggröra och bacon följt av kaffe och tidningsläsande, vilken guldstart på dagen. Var ute med Dexter i 50 minuter innan så jag har fått en liten dos rörelse.

Tjillevipp..........Erika

Ålderskris?

Jag har införskaffat en koboltblå maskara,igen. Någon gång när jag var i 20 års åldern så hade jag en sådan, supersnygg tyckte jag att jag var då och supersnygg tycker jag att jag är nu också. Var och shoppade kläder häromdagen och allt blev åt det ljusblåa hållet, fick en sådan otrolig vårkänsla med ljusa glada varma färger.
Blått är flott.

Tjillevipp..............Erika

Aj aj aj

Det kostar på att dricka alkohol igen, har int i huvudet idag men det var det värt. Drack god champagne och åt tapas till förrätt och till middag så blev det kalkonfile penslad med soja och olivolja, skuren så att det gick att stoppa i fetaost i, in i ugnen med det samtidigt som blomkål, zuccini, morötter rostades, till detta serverades också en rödkålssallad. Vi drack ett vansinningt gott rödvin till denna anrättning, Taberner 2005. Allt (förutom alkoholen) i enlighet med GI.

Tjillevipp......................................Erika

2 saker

Det finns 2 saker i livet som jag älskar över allt annat och det är mina 2 fantastiska ungar, jag kan gå igenom eld för dom om det skulle behövas. Det skär i mitt hjärta när jag vet att dom inte mår bra eller något händer dom som tar deras tilltro till livet på en liten omväg.
Jag är en curlingmamma i mångt och mycket på gott och ont, skulle kanske låta dom ta lite fler törnar, men det är ohyggligt svårt att låta bli.
Dom måste ju lära sig livet på sitt sätt och inte på mitt.




Pusspåer älsklingar. ........mamsen

Melodifestival.

Jag är så kluven till detta fenomen någon sorts hatkärlek. Jag kan inte förmå mig att sitta toch titta på hela detta program men jag är ändå sugen på att se delar. Hur ser dom ut dom som tävlar, hur sjunger dom kan man lyssna på det och fastnar låten. Har lite svårt till detta där  tanken äratt man kan tävla i musik och att det är låten som tävlar. Om det är låten som tävlar så kan man ju ha samma artist som sjunger alla bidrag och så röstar man efter det, snacka om att det skulle vara rättvist men......
Nu är det ju så att pengar spelar in här som i allt annat, hur skulle TV kunna klämma in en radda program runt idéen och alla kringarrangemang som genererar pengar skulle ju falla platt till marken.
Så!! Jag tror att man borde skriva om tanken till att det är låten som tävlar till att göra det till det tävlingsprogram som det faktiskt är. Går ju att jämnställa med Big Brother, Robinson och diverse andra koncept.

Hur som haver det lockar även mig ibland.

Tjillevipp.....Erika

Tattinger.

Sitter just nu i favoritfåtöljen fötterna på en fotpall,bra musik i bakgrunden och en glas Tattinger bredvid mig. Så himla gott med champagne. Stilla uppåtgående ström av små små bubblor som bara förstärker smaken. Livet är i sanning gott.
Vi har också hämtat Rogers nya bil idag, en Nissan Qashqai

Känns kul med en ny bil, lämnade in Hondan som bytesbil och det kändes också bra, den har gjort sitt. Har varit en kanonbra bil men är lite klumpig.
Tjillevipp.....Erika

68,2

Känns så motiverande att fortsätta vara duktig när effekten blir så fantastiskt bra. Roger har gått ner nästan 4 kg och jag 4,1. I kväll så skall vi bada bubbelbad och dricka lite skumpa men jag måste tillstå att det är med klyven känsla för jag vill inte sabba den positiva spiralen av viktnedgång. Alkohol är en superstor bov i kaloriintag så det gäller att kunna reglera till ett väldigt minimalt intag inte så att jag brukar gulpa i mig mängder men nog delar vi på en flaska vin till middagen. Det är ju så fantastiskt gott med ett gott rödvin till god middag.

Skall eventuellt köra vikingarännet nästa söndag, 8 mil på skridskor!!! Eftersom jag inte tränat speciellt mycket (inget i princip) så tänker jag inte säga att jag skall utan kanske. Jag vill gärna för det är ett kul lopp.

Tjillevipp....Erika

Grrrrrrrrr

Tänk att PMS ( ja ni ver dom där dagarna före mens när livet är upp och ner) tar så mycket kraft. Personligen så blir jag deppig och sur. Kort stubin som inte tål någonting. I vanliga fall så är jag väldigt tålmodig och surar i stort sett aldrig, jag har inte förstått poängen med att sura det vinner ju varken jag eller någon annan på. Men viss tid i månaden så blir jag som Dr jekyl och mr hyde totalt personlighetsförändrad, superjobbigt eftersom jaginte känner igen mig själv så jag kan bara tänka mig hur dom runt omkring mig tänker. Är ju så sakteliga på väg mot klimakteriet så jag hoppas verkligen att  jag slipper dessa personlighetsförändringar.

Thillevipp.....Erika

Middag

Middagen igår gick bra, en 4 rätters middag som jag åt det mesta av förutom efterrätten. Undvek bröd och potatis men åt kött, grönsaker, liten fiskbit, liten bit ost. Tyckte inte synd om mig alls. Vinet hälldes upp även i mina glas så när det skålades kunde jag lyfta mitt glas och delta men det ställdes ner igen utan att jag gulpat i mig av inehållet, bara på läpparna. Guuuud så duktig jag varit men vad lätt det är när jag faktiskt betsämt mig. Otroligt så stark tanken är och så lätt det är att följa den, oavsett vilken riktning vi bestämt oss att gå.

Fortfarande i Norge och i förberedelsefasen, snart börjar mötet som jag skall hålla så nu är det dags att logga ut och mentalt logga in på jobb avdelningen.
Helst skulle jag ut och åka skidor minst 20 cm snö och otroligt vackert.

Tjillevipp.......................Erika

GI uppföljning

Glömde skriva in det igår men jag försvinner så sakteliga, 68,9 kg vägde jag igår och min startvikt var 72,3. Visst är det fantastiskt bra. Jag är supernöjd med hur det går och att det faktiskt inte är svårare. Skall nu åka till Norge på möte som inkluderar tjusig middag ikväll. Det blir en utmaning att hålla sig till det nyttiga och inte dricka gott vin till maten. Har inte tränat hårt sedan eldkvarn brann känns det som menjag har försökt att gå minst 10 000 steg per dag. Promenader med hunden är vad som har räddat mig plus att ta trappor, parkera längre bort ja allt det där som egentligen är busenkelt att göra. Tänk att vi människor till naturen blivit lata när vi i urminnestider rörde på oss som en naturlig, överlevnads del av dagen. Vad krävs för att vi skall inse hur bra vi mår av det?

Tjillevipp.................Erika

Nåldyna.

Känner mig lite som en sådan. Har idag gjort punktioner på 2 knölar på halsen och en i tutten.Tutten var nog en vanlig cysta men halsen har jag inte en aning om vad det kan vara. Jag har känt en liten knöl men doktorn som stack hittade en till.
Känns lite kymigt men det är ju ingen ide att oroa sig innan, dumt att betala ränta innan räkningen förfallit. Som plåster på såren så gick jag och shoppade kläder och lite inredningsprylar.
Visade Emelie kläderna och det var som tur är inget som föll henne i smaken så jag får ha dom för mig själv ;-)

Tjillevipp.....Erika

Glad.

Jag städade hela långa dagen igår, kl 18:45 så ställde jag bort hink och dammsugare mäkta nöjd med vad jag gjort. Skön känsla att sedan "skrida" runt i det rena huset. Jag är inte så himla bra på att ha ordning, jag har det rent men inte så himla mycket ordning, Roger kan bli lite skogstokig på mina högar som finns lite här och var men just nu så finns det bara 1 hög så han är nog glad i sinnet!!
Mina älskade ungar är inga stjärnor på att städa, jag har ju inte varit någon stjärna på att be om hjälp heller men hoppas väl att ådran skall vakna av sig själv i dom små liven. Nu när Roger och jag har flyttat ner till vårt nya sovrum så skall ju Emelie få ta vårt gamla och Felix ta över sitt eget och Emelies rum och i samband med det så hoppas jag innerligen att dom vaknar till och inser att det är roligare med snyggt och rent ikring sig än totalkaos.


 



 

Kommer så väl ihåg när vi hade fått hem Dexter, ljuvligt att sniffa på och så liten och go. Idag är han inte lika ljuvlig att sniffa på men lika go.
Tjillevipp............Erika

RSS 2.0