Förnekelse.

Hur kan någon människa som är vid sina sinnens fulla bruk påstå att förintelsen aldrig ägt rum? Jag tror inte att det är sant när jag läser att en katolsk biskop påstår det. Jag var i Auswitch med Emelies klass när dom gick i nian och det var en upplevelse som påverkade mig djupt. Vad som är omöjligt att förstår är att människor kan behandla varandra på det sätt som skedde, hur någon kan tro att dom är förmer än andra och ta sig rätten att sätta sig till doms.
Vad som också är otroligt starkt är att människor som överlevt orkar och kan förlåta, det är stora männniskor som gör det.
Se på Nelson Mandela som förlåter alla som behnadlade honom illa, hur han som den kloka person han är säger att det är enda sättet för honom att gå vidare. Önskar att jag kunde få träffa honom .

Tjillevipp.....Erika

Helg.

Under helgen inträder ett tillstånd av lugn och ro, trots städning jobb och vad jag nu tror att jag måste görsa så går jag ändå Tror att det är våra långa frukostar, har nu suttit i över 1 timme och läst tidningen, som ger denna känsla. Fånga dagen är väl precis vad det är.
Tjillevipp................Erika

Borde fira med skumpa.

Idag tog jag igen den dag som jag missade i höstas under min coachutbildning så nu ståtar jag med ett diplom hemma!! Känner mig stolt glad och nöjd med att jag gått denna utbildning och ser fram emot att jobba med coachning, tror stenhårt på den modellen.
Tuttdoktorn hader ring på min mobil och lämnat meddelande om att jag trots allt skulle komma på en punktion eftersom det är långt till nästa check så jag får dit på måndag.

Har precis varit ute med "odjuret" på en kvällspromenad, det var abara jag ute. Finner en viss frid i att spankulera omkring ensam i gatljusens sken. Genade över golfbanan som ligger så öde och i vinteride, perfekta ytor att gå med hunden.


Han älskar snö.
Skall nu krypa ner i säng bredvid maken som slocknade för någon timma sedan. Han går på svenska nu och fredagar så är det inte mycket krut kvar i honom. Vårt språk är inte så himla lätt att lära och jag tycker att han är fantastiskt duktig. Han och jag pratar svenska men ungarna pratar engelska med honom, för vi vill ju öva som Emelie säger.

God Natt på er allihop.
Tjillevipp..................Erika


Sugen.

GI funkar helt OK men för en gottegris som  mig så tar det tid att vänja tanken vid nytt läge. Tänker på godis lite nu och då och har stannat i rörelsen några gånger i affären när stegen så sakteliga tar mig förbi godisdelen. Smågodis är jag barnsligt förtjust i och saknar fortfarande. Men det sägs ju att det tar minst 30 dagar att bryta en vana så det är bara att stilla tanken och tänka om när lusten faller på.

Var hos tuttdoktorn idag och det vara bara en cysta som vi lämnar därrhän, jag skall hålla koll på den så att den inte ändrar form, växer för mycket eller blir annorlunda!!! Hur lätt är nu det kan man undra. Får väl se. Jag hade tydligen missat en och annan cysta för hon kände fler. Det är därför det är så svårt att vara duktig och känna efter, blir som lite uppgiven när jag så ofta hittar en cysta.

Men det känns bra att ha varit där.
Tjillevipp..........Erika

Hemma.

Jag har njutit idag njutit av att få arbeta hemifrån och inte behöva resa. Började morgonen med en 40 min promenad med Dexter strax före sju. Sedan satt jag och jobbade oavbrutet till lunch då det var dags för ytterligare en promenad.
Mata fåglarna, titta å domherren som nästan jobbar lika intensivt som jag gör, fast han efter föda direkt och jag på lite längre sikt.
Magen och kroppen fylls med en värme som inte går att beskriva när ungarna kommer hem. Långa ståtliga, kloka och varma i själen är dom båda 2. Deras kramar sköljer bort all världens bekymmer.


Generellt så tror jag att det finns för lite kramar i världen, människan har svårt att se det goda i andra och har svårt att le mot främlingar och hälsa även på dom vi inte känner. Det är viktigt att bli sedd och att få ha en plats. Speciellt viktigt nu när livet och ekonomin blir lite tuff för många.
Bestäm dig för att le mot alla du möter idag, svälj den bitska kommentaren och svara leende i telefonen. Du kan göra skillnad.
Tjillevipp.....Erika

Det fungerar.

69,7 stod vågen på i morse så 2,7 kg har försvunnit från min kropp! Känns kanonbra att det fungerar att få äta bra mat och ändå gå ner i vikt. Det är väl det som är grejen, äta bra mat och inte skräpmat, godis, inget mellanmål och lite träning.
Har hittat en till knöl i tutten, guuud så jobbigt det är, så nu får jag ringa min tuttdoktor igen. Det är en evinnerlig tur att hon finns, aldrig något snack utan en snabb tid och in för koll. Sitter på Bromma nu, skall ner till Lund över dagen. Har varit för mycket resande på sista tiden men det lugnar sig lite grann nu vilket känns väldigt bra. I dag är det dags att hämta ungarna för en vecka, skönt. Har saknat deras närvaro med allt vad det innebär, Emelie och Felix är den största energinjektion man kan få. Dom fyller på mina lager av kärlek med råge och får mig att utmana mig själv. Allt är inte svart eller vitt det finns saker däremellan.
Har haft en fantastiskt skön helg med Roger på landet, lugn och ro är vad jag behöver nu när det är stressigt.


Tjillevipp......Erika

Skiljas....

Att skiljas är att dö en smula heter det och om man skulle fråga Emelie så håller hon säkert med. Emelies pojkvän Emil åker till KIna idag och skall vara borta tom 17 mars.  
Känslan av övergivenhet och ensamhet är förmodligen så stor så att det är svårt att se verkligheten. Men nu börjar ju den positiva resan, för var dag som går så är det en dag närmre hans hemkomst, fantastiskt skönt.
Nu måste jag som vuxen vara klok och säga rätt saker, inte minimera hennes känslor och inte säga att jag vet hur det känns för det gör jag ju inte. Jag vet bara hur det kan ha varit för mig.

Vi har lätt för det vi människor, att jämföra i stort och smått men det går ju aldrig att göra eftersom allt utgår från mig som person och mina egna förutsättningar. Vi är alla  unika och det i sig själv är alldeles fantastiskt.
Jag har bestämt mig för att försöka att inte jämföra, döma, förminska eller se något som förmer. Det är inte lätt men jag är övertygad om att jag kan fixa det och att jag mår bra av att göra det. Låter kanske väldigt flummigt och konstigt men det är det ju egentligen inte.

Tjillevipp.....Erika

Mörkrädd.

Äntligen fredag,veckan har varit intesiv med besök i Jönköping, Göteborg, Linköping och Älvsja ;-).
Sitter nu på landet och är in i märgen trött, beror kanske på GI diet och kolhydratbrist eller så är det den eländiga förkylningen som inte vill ge sig. Vem vet.

Gick ut med Dexter i mörkret alldeles själv, för er som inte är mörkrädda så är det inte så stort men för mig så var det en seger över mig själv, jag är skitstolt. Det var en promenad på ca 15 minuter så det var inte bara ut och in. Vi har ju inte tillstymmelse till gatljus här så det är verkligen mörkt.

Tjillevipp.......Erika

Bra kille.

Han ser så genuimt snäll ut herr Obama, dessutom så ser han glad ut, som om han gillar sitt jobb. Hoppas verkligen att det går väl för honom så att han får möjlighet att jobba hela mandatperioden. Jag tror att hela världen kommer att vinna på att ha just honom som president, får väl se vad som händer.

Var på Cyndee Peters Gala konsert på Konserthuset igår, hon hade bjudit in massor med ohyggligt musikaliska kompisar som deltog i konserten alla ville vara med och fira presidentinstallationen av Barack Hussein Obama.
En i sanningen fantastisk kvinna är hon, Cyndee, fixar detta evenemang, inga av de som framträder får betalt och allt överskott från biljettintäkter går till BRIS och Rädda Barnen. Det måste ha gått åt en och annan timme till att få ihop detta eveneman, heders till Cyndee.

Vi åt på restaurang innan, ramlösa och en seafood grill mix blev en helt OK middag ur GI perspektiv tror jag. Det största problemet denna vecka är brist på motion. Sitter nu och väntar på planet till Göteborg, skall vara där i 2 dagar, i måndags var jag i Jönköping och på fredag skall jag till Linköping.

En himla massa sittande blir det dessa veckor och det är ingen höjdare.

Tjillevipp....Erika

Sona ett brott.

Kan en människa någonsin anses ha sonat sitt brott? Har man efter dom och straff rätt att anses vara OK. Kan vi tro att människor ändrar sig från att ha varit kriminella till att vara okriminella element att lita på i alla lägen. Om så är fallet finns det skillnad i brottsskalan så att vissa saker kan man "omvändas" från och andra inte och vem har rätt att avgöra vem som duger?

Om någon vi känner gör inbrott, tas av polisen, tar sitt straff och sedan säger att ;Jag skall aldrig göra detta igen, tror vi då på den personen, får den låna din lägenhet när du är borta utan att du låser in smyckena?

Anledningen till denna fundering är den person som skall plugga till läkare men som har mördat, ett hatbrott var det dessutom, skall denna person få läsa till läkare och få sin legitimation?

Jag tycker att det skulle kunna gå, om personen i fråga har tagit sitt straff, tagit klart avstånd från antirasism och vad det nu kan vara och om personen i fråga på något sätt kan vara ärlig med sina framtida patienter om sin bakgrund. Jag har inte riktigt tänkt klart men jag tror att människor kan ändra sig och vem har rätt att ifrågasätta och döma?
Jag återkommer i tanken.

Tjilllevipp........Erika

Bra vecka

Vägde mig imorse och vågen stannade på 70,6, känns kanonbra att det haft effekt gör det lättare att fortsätta.
Himla svårt att vara duktig när jag är ute på serande fot. Var i Jönköping idag och då blir det lite si och så med mellis. 2 äpplen och 1 banan lite nötter och 2 rutor mörk choklad.
Hemma strax för 19:00 och då hade maken fixat middag, laxmed getost,sallad, kålsallad och rostade nötter, mums.
I morgon skall vi gå på galaföreställning på konserthuset, Cyndee Peters har samlat en gedigen samlig kollegor för en fantastisk konsert. Syftet är att fira Obamas presidentinstallation och överskottet av biljettintäkterna går till Rädda Barnen.

Inan konserten så skall vi gå på restaurang och det blir ju en utmaning att få till något bra.

Tjillevipp.....Erika

Söndagsnjutning

Har nu suttit och sakta tagit in dagen. Började med äggröra och bacon, vår speciella söndagsfrukost och sedan kaffe och tidningsläsande under en timme. Detta är det mest fantastiska sätt som finns att ladda veckobatteriet på.

Igår så städades det och äntligen fick jag på mig långfärdsskridskorna och kom ut en timme, underbart.
Frukost igår var samma som alla andra mornar, lunch sardeller i tomatsås med sallad, oliver, tomat. Middagen blev en hamburgare. med lökringar, tomat, sallad, ugnsstekta zuccini, fetaost och en tzatziki sås. Jag hade också gjort klyftpotatis i ugn till Felix.
Vad som är kanon med den här  GI-maten är att ungarna får äta samma mat med tillägg av pasta, bulgur, couscous eller potatis. Middagen blir lätt att laga eftersom det är samma för alla.

Nu skall Roger och jag ut och åka långfärdsskridskor, rättare sagt, jag åker långfärd och roger skall lära sig skridskoåkning på hockey rör. Det är inte lätt att komma från England och klara av alla våra vintersporter, vi har ju med oss det sedan barnsben men för Roger så har han aldrig fått möjlighet att träna blansen på det sättet.

Tjillevipp.....Erika 

Dag 5

Fredag idag och frukost och lunch har följt samma mönster som förut. Jag blev väldigt sen med att äta lunch och det är inte bra, ett sug efter saker att stoppa i sig sätter in så det blev både äpple och banan innan jag fick lunch kvart i 2.
I ag har det varit lite knepigare att hålla sig men jag har klarat av det.

Väl hemma så jobbade jag lite och började sen med maten, men det är inte utan att det känns lite tomt att nte få smutta på ett glas vin samtidigt som jag pysslar i köket:
Stekte på kycklingfileer som sedan fick efterkoka i en sås med youghurt, grönsaksbuljong, purjolök, parmesanost och valnötter, smaksatt med lite martini bianco. Grönsaker i ugn med fetaost tille det, ungarna fick pasta också. Jag plussade på med lite sallad.
Nu sitter vi i soffan och skall njuta kväll.
Tjilllevipp .....Erika

Lögner och Liza Marklund.

Vad är egentligen en lögn? Enligt Nordstedts svenska ordbok så är det ett medvetet osant påstående vanligen framförd i syfte att vinna någon orättmätig fördel.

Jag känner inte Liza Marklund men jag lider lider med henne nu i dagarna. Visst, det var en lögn att det var en sann historia men jag tror inte att hon gjorde det i syfte att vinna orättmätig fördel.

Liza, sätt dig ner och fokusera på att vara i nuet, försök att inte lyssna och var bra på att förlåta. Det är i sanningen obra att bära på massa ilska det är ju du som blir lidande av det inte drevet.

Det drev som är ute efter henne nu är en samlig märkliga individer, så lätt så drar det iväg och blir påhopp som saknar motstycke. Undrar hur många av dessa personer som aldrig någonsin ljugit. För en lögn är ju alltid en lögn och har ju egentligen ingen gradering men en vit lögn har vi väl alla hört talas om och säkerligen uttalat.
Vad är då en vit lögn?  En lögn som inte skadar någon annan? En lögn som inte skadar en själv? Jag vet inte vad det kan vara, ordboken innehåller inget sådant ord.

Jag försöker att inte ljuga det är så mycket lättare att komma ihåg sanningen de gånger som jag ljugit så har det bara blivit magont och huvudvärk, ett alltför stort pris att betala.

Tacksam för kommentarer och funderingar.

Tjillevipp..... Erika

Dag 4

Hotellfrukost har allt att erbjuda men framförallt äggröra, tycker om det så för mig är det inga problem att följa frukost rekomendationerna.
Lunch sallad och till middag har maken tänkt fixa lax, gott.
Försenad ner till Gbg och nu är det försenat hem också typiskt..
Tjillevipp Erika

Krut tant

Läste en artikel om en dam som blev av med sin väska, 3 tonårstjejer tyckte väl att dom gjorde något "ballt" när dom ryckte väskan.
Tanten var en krut tant för hon fick med sig någon annan och gick efter tjejerna och fick åter sin väska, snyggt jobbat tanten.

Men jag undrar vad är det som får tonåringar att göra dessa detta. Hur har man fått sin världs/livsbild formad när man inte ser värdet i sig själv och i alla andra individer. Jag tror att det är bristen på tro på sig själv som gör att dom gör sådanahär saker, det blir en sorts identifiering ger dom någon sorst förvanskad tillhörighet. 

Tänk vilket ansvar vi har som föräldrar och hur stor roll vi spelar i våra barns liv. Att finnas där  och att se våra barn är så viktigt, våga låta dom växa och göra saker men finnas och visa gränser. Dessutom så kan vi som medmänniskor säga ifrån och ta ansvar.

Tjillevipp.....Erika

Dag 3

Frussen blir jag när jag äter så här men det finns ju kläder att sätta på sig! I morse så gick jag upp 05:09 för att hinna ut med hunden innan flyget till Göteborg. Roger är sjuk så jag tyckte att han skulle slippa och så visste jag att jag skulle bli sittande hela dagen så jag behövde motionen.
10 046 steg blev det idag.
Tänk så stilla det är så tidigt på morgonen, inga andra människor ute så dags. Till och med så att hunden tittade på mig med tvekan när han fick gå ut så tidigt.
Frukost samma som de andra 2 dagarna, stekta ägg, rökt skinka, keso och paprika. mellis på planet ost sallad och skinka.
Lunch, en sallad och middag en fantastisk räkmacka utan macka. Kyparen tittade på mig lite konstigt när jag beställde.

Jag vet att det bara gått 3 dagar men det känns som om det går väldigt lätt vilket i sin tur beror på att det är så god mat som man får lov att äta när man äter GI.

Tjillevipp........Erika

Dag 2

Samma frukost som igår, lunch en smaskig skaldjurssallad på en italiens sylta och lammfärsbiffar med fetaost, soltorkade tomater, oöiver, sallad och broccoli till.
Mellis ett kokt ägg och banan.
Promenad 16 420 steg fördelat över dagen.  Än så länge så går det kanonbra.

Tjillevipp......Erika

Vetenskap?

Läste en "intressant" artikel igår där man publicerade resultat från en vetenskaplig studie gjord i England. Banbrytande studie som kom fram till att personer med längre pekfinger har större sannoöilhet att bli framgångsrika inom affärsvärlden!!!! Det ni.
Undrar vad som ligger bakom en sådan studie och hur funderingarna gick som ledde fram till tanken. Tur att vetenskapen ghår in i sådana tumga projekt där resultatet verkligen kan betyda en oerhörd skillnad för miljoner människor världen över!!

Egentligen är det än mer remarkabelt att det får sådan plats i en morgontidning.

Tjillevipp..... Erika (med längre pekfinger)

Så var jag igång.

72,3 kg är tokmycket och det skall åtgärdas.
Frukost 2 stekta ägg med 2 skivor rökt skinka och en halv paprika.
Mellis en banan
Lunch 1 avokado, 2 skivor rökt lax, sallad och paprika
Mellis 1 äpple 1 ruta mörk choklad.
Middag, lammstek med stuvad spenat & broccoli och sås

MKt vatten under dagen. Om jag kan hålle detta i 2 veckor så kommer jag att vara väldigt stolt över mig själv och förhoppningsvis aningen lättare.

Tjillevipp...Erika

Farväl.

Så har jag då svullat det sista. Smågodis, ostbågar,campari pizza, rödvin och toblerone. Inga mängder av något men allt fick plats ikväll, det är ju lite snuskigt.

Det kommer ju inte att göra det lättare att äta bra de närmaste dagarna när man skämt bort smaklökarna med godsaker. Nåväl, desto nöjdare kan jag bli om jag klarar av det, NÄR jag klarar av det.
Tjillevipp...........Erika

Så var det dags.

I morgon börjar allvaret, GI skall ta plats i våra liv och minst 5 kilo skall bort. (hos mig vet ej hur mkt Roger vill gå ner) Jag skall försöka vara duktig och skriva här varje dag för att uppdatera er och samtidigt hålla en viss press på mig själv.
Vi skall börja med rivstart, inga kolhydrater på 2 veckor och ingen alkohol på 1 månad. Efter 2 veckor så blir kosten lite mer kolhydratfylld men det skall vara det lilla och anpassat till hur mycket vi tränar.


Jag fick en boxsäck i julklapp och den skall jag jobba stenhårt med, fantastiskt bra träning, jag skall komplettera det med powerpromenader, vare sig jag är hemma eller på resande fot så kan jag ju promenera.
Det är faktiskt det största problemet, jag reser en del i jobbet och bor på hotell, att äta bra under dessa dagar är ibland en utmaning så det gäller att ha mellis med sig, att planera.

Jag skall följa vikt, bukomfång och möjlighet att komma i gamla jeans som inte går att knäppa runt lilla magen just nu. Jag tänker inte hysteribanta utan bara se till att jag kommer ner i trivselvikt igen, kroppen mår inte bra av extrakilon och jag vill ha en kropp som mår bra länge.

Önska mig lycka till och kom gärna med knep.
Tjillevipp....Erika

Otroligt.

Igår morse när jag vaknade så bestämde jag mig för att sluta ynka över hur jag mår. Roger hade frågat mig kvällen innan om det var något fel på vår relation och det gav mig en tankeväckare. Det enda felet är min bristande energi och det är ju något som jag kan försöka påverka. Energin kommer när den kommer men jag kan ju bestämma att inte dras ner av att vara utan energi.
Sagt och gjort, lördagen blev en dag med mer aktivitet, låt vara att allt gåt i snigeltempo jag gör ändå saker, och mer samvaro inte bara sitta i min egna kupa och snora.


Jag tror att jag gjort av med flera kilo pappersnäsdukar. helt otroligt hur mycket snor kroppen kan producera och att det aldrig tar slut. Jag brukar inte snarka men nu så blir jag puttad på nästan varje natt för att jag är så täppt i näsan så att jag snarkar. Hur kul är det på en skala, känner mig allt annat än sexig och attraktiv nu för tiden.
Bidragande orsak till det är nog att jag gått upp efter helgens allt godsfrossande och stillasittande.

Tjillevipp.....Erika

Hemsida.

Håller på och jobbar med min och Mulles nya hemsida, vi skall jobba ihop med stresshantering, cosching, personlig träning etc. Damien som kan det här med hemsidor har hjälpt mig med både min nuvarande www.evenio.nu och hälsaheltenkelt.com.
Se Damiens egen sida www.fluidsyntax.com

Tjillevipp....Erika

Suck.

Precis så känns det idag, suck! 


Tjillevipp............Erika

Tankar.

Jag håller på och läser en bok som är väldigt tankeväckande, den tilltalar mig väldigt mycket. Konsten att leva innerligt av Ted Harris och Ann Lagerström. Boken handlar om meningen med livet och utgår till stor del från den danske filosofen Sören Kirkegaard.
Igår läste jag om kommunikation och direkt kommunikation, från mitt djup till ditt djup. Sören Kirkegaard  (dog 11 nov 1855) skriver; att vara innerlig är att försöka uppfatta allt precis som det är att betrakta både mig själv och världen utan att döma. Inte tolka, inte förvanska, inte förutbestämma eller oroa sig, bara uppmärksamt registrera det som sker inom och utanför mig själv. Det är väldigt svårt i början eftersom vi är vana att dela upp i gott och ont, att vara domare över oss själva och andra.

Tjillevipp..Erika

Tyst i huset.

Idag åker Rogers son Damien hem till England igen, kommer att bli konstigt tyst eftersom Emelie och Felix är hos sin pappa denna vecka. Imorgon börjar arbetet igen och det känns lite motigt. Jag har varit sjuk hela ledigheten och skulle faktiskt behöva vara ledig i 2 veckor nu så att jag kan få tillbaks lite styrka i kroppen. Började min andra omgång antibiotika i går och hoppas verkligen att den hjälper. Jag höll stackars Roger vaken i natt eftersom jag snarkade väldigt mycket ZZzzzz. Täppt i hela huvudet och då blir det så.

Tänkte häromdagen att jag skall inte klaga för det är ju inte synd om mig jag är ju bara förkyld men så kom jag på att jämföra sig med andra är ju bara dumt, klart att jag kan få tycka lite synd om mig själv för jag kan ju bara jämföra med mig själv och jag brukar vara frisk och full av energi så nu när jag inte är det så är det synd om mig!! FAKTISKT.

En bild till från utställningen, det är en helt platt bild men se hur det ser ut som om det sticker ut mitt på tavlan i nederkant där äpplet ligger. Det är inte bara så att vi människor låter oss luras och faktiskt tycker om att bli "lurade" ibland, det är också fantastiskt skickliga konstnärer.
Tjillevipp.....Erika

Museum x 2.

Från att inte ha besökt ett museum i Sverige på väldigt länge så har jag nu varit på museum 2 dagar i rad. I går så skulle vi gått på Nationalmuseum men det var stängt så vi hamnade på tekniska museet istället. Tror att man bör vara i rätt sinnesstämmning för att tycka att det är kul, barasinnet på i alla lägen behövs.
Emelie och Emil var med oss och dom hade det nog roligast.

På dansmatta
och i "rymden"
 

Idag så var Nationalmuseum, öppet och vi gick på utställningen Lura ögat, otroligt vad men kan göra med en bild, en vanlig platt bild kan se alldeles fantastiskt levande ut.

Visst ser det ut som om dom ligger ovanpå och att man kan ta tag i dom.

och denna bild är helt fantastisk. Gå och se utställningen innnan den tar slut den 11 januari det är väl värt ett besök.
Tjillevipp... Erika

Trist.

Såg reprisen på nyårsparlamentet igår och gissa om jag blev besviken. En samling bra komiker som helt missade målet, ialla fall i mitt tycke. Det blev så mycket prata i mun på varandra och kasta skit på varandra. Trist!

Såg imorse vilk som skall vara med i lets dance och förvånades lite över att Blondinbella har kommit så långt på "kändisskapet" att hon skall vara med. Vad är det som gör att man kan bli kändis genom att blogga. Vad är det som gör att vi människor törstar efter denna typ av läsning. Undrar om det kommer att explodera än mer nu i finanskrisens tider när människan själv kanske inte  har råd att njuta nöjen så mkt som man vill och då åker vi snålskjuts på andra som har möjlighet.

Så länge man bara är sann mot sig själv så spelar det ju ingen större roll  helt OK att åka snålskjuts bara man tar det för vad det är och inte försöker sätta sig själv i en sits man inte kan fylla ut för då blir det dyrt.

Tjillevipp....Erika

Vinter.

Så fantastiskt vackert ute, det har snöat ca 5 cm och är ca 5 minusgrader. Jag är så in i hoppsan besviken för jag har fortfarande kvar min förkylning, penicillinet har inte hjälpt så mkt. Var bättre för 2 dagar sen men idag så är jag helt slut och har ont i bröstet. Ja jag vet att jag gnäller men jag tycker att jag borde bli kvitt den här eländiga förkylningen. Jag vill ut och åka långfärdsskridskor!! 
Det är ju inget större fel på mig men jag orkar ju inte ens gå in i en REA butik och då är det inte att tänka på att ge sig ut på isen.


Jag tycker om snö.glöm inte att göra en snöängel om ni har möjlighet, det känns gott i kroppen efteråt.

Tjillevipp...Erika 

Mångalen.


Har precis tittat på månen och Venus med vårt teleskop, det är så fantastiskt att komma så nära så att det känns som om man kan sticka ut handen och röra vid månen. Venus är mest som en ljusblobb i 3 olika färgsättningar.

Damien och Roger är lika fascinerade. Jag är helt övertygad om att någonstans därute så finn det liv som förmodligen kommit längre än oss vad gäller utveckling. En ganska så skön tanke, inte skrämmande.

Jag tror också att mamma och pappa sitter någonstans på ett litet moln eller en stjärna och håller ett vakande öga över mig och resten av dom som var dom nära. Jag tycker i alla fall om att tänka så.


Tjillevipp............Erika

2009.



Tänk att vi har ett helt nytt år framför oss, helt oskrivet med alla möjligheter till hands. Inte utan att det känns lite pirrigt i magen eftersom jag själv styr och bestämmer vilken väg jag skall ta. För mig så är det en kanonutmaning, jag vill se möjligheterna och jag vill tro att jag kan fixa det jag vill fixa. Det är ju tots allt ett eget val om jag vill se glaset som halvtomt eller halvfullt!
Vägen kanske inte alltid följer det utstakade spåret men då får jag se till att styra tillbaks mot målet igen. Livet kan vara alldeles för d-ligt jobbigt och bjuda på en oherrans massa motgångar och svårigheter och få det mesta att verka nattsvart. Kan nog ibland kännas som om det inte går att hålla näsan över vattenytan och som om det gråa töcknet aldrig någonsin skall skingras.

Men det gör ju det lättar upp och visar vad som finns.

Njut av ett oskrivet blad, skriv en loggbok, skapa en egen dagbok med en sida som beskriver vad du vill uppnå och kanske en hel del småmål på vägen. Skriv sedan en sida varje dag i loggboken där varje dag skall bestå av små beskrivningar av vad dagen givit och vad du åstadkommit, det skall vara skrivet i en positiv anda och framförallt handla om det du uppnått/klarat den dagen det skall vara en positiv beskrivning så därför skall du INTE skriva om saker som inte gått som du ville.


Att misslyckas med något är ingenting annat än en erfarenhet.

Tjillevipp......Erika

Kluven.

Sitter i stugan på landet och lyssnar på den sprakande elden, kallt i huset när vi kom hit så nu gäller det att elda på. Altid lite kluven att åka ner och att lämna ungarna men det går ju inte alltid att göra allt man vill. Rogers son Damien är här och vill gärna hinna med ett besök i stugan innan han åker hem på tisdag och Emelie & Felix är inte alltid överförtjusta i att åka hit så då fick dom fara till far sin istället.



Julen har snart gjort sitt och tomten får vila till nästa år och julen som då skall firas i Sverige, jag saknade Kalle anka på julafton.
 


Tjillevipp....Erika

Nyårsdagen.

Preppad med pencillin så stod jag taggad i köket för att laga middag, jag tror aldrig att jag varit så väl förberedd och i så god tid som jag var igår. Min vana trogen så lagade jag sådant som jag aldrig gjort förut både varmrätt och efterrätt. Vet inte riktigt varför jag utsätter mig för det blir en extra stress och fundering på hur det faktiskt kommer att smaka.

Emelie och Emil dukade och gjorde det kanonfint, fattar inte att vi fick plats för alla 15 men det gick kanonbra.
Gratinerad getost till förätt, fläskfile med whiskeysås och potatismos och sedan en smördegsskål med marsansås och färsk frukt. Recepten fanns på tasteline med möjlighet att få dom för exakt den mängden personer kanonbra och gott. Men jag har aldrig riktig tro på att jag kan laga mat, har min mamma att tacka för det hon tyckte aldrig att jag kunde så det lever med mig. Tänk så lätt det är att ge sina ungar en smått skev bild av vad dom klarar av.


Kvällen var supertrevlig, alltid kul att träffa goa vänner, enda sättet att träffa Bettan verkar det vara för nu var det 2 år sedan vi sågs och alla gånger som vi planerat att ses så har något kommit emellan men nu så.
Fyrverkerier, champagne och helt plötsligt så var klockan nästan 03:00 och det vara dags att falla i säng.


Bara tvungen att klämma in några fler nyårsbilder.




Emelie och Yassi var 2 av "kalaspinglorna" på kvällen.

I morse så var det inte riktigt lika kul att gå upp, jag vacklade ur sängen vid 10 tiden och föll ner i soffan och låg där till kl 2, älskade Roger tog hand om kaoset i köket.



Nu skall vi in till stan och fira Damiens födelsedag.

Tjillevipp...............Erika  

RSS 2.0