Sjuk

Min eländiga förkylning vill inte släppa sitt grepp, jag avskyr att inte ha samma enegi som jag brukar. Jag orkar inte ens tänka rea fynd och då är det illa.

Gick inte in i en enda affär i England för att titta på kläder vilket är ett tecken. Skall till doktorn idag och får förhoppningsvis någon dundermedicin å att jag blir fit for fight igen,

Tittar ut och ser frosten, kan bara tänka mig vilka fantastiska isar som finns nu. Jag siktar på att åka Vikingarännet 2009 så jag vill ut och prova skridskor och styrka. 2009 skall bli ett år fyllt av aktivitet och fokus på kroppslig och själsligt omhändertagande.



Tjillevipp.......Erika

God fortsättning.

Hemma igen efter en vecka i England, så skönt att sova i egen säng.  Veckan har varit en blandad upplevelse. Vi startade med 2 dagar i Snowdonia, ett område i Wales som nog är vackert om man ser något!

Regn men vackert och dramatiskt.

Vi spenderade en hel del dagar med familjen vilket alltid är trevligt men en sann utmaning, det finns vissa kommunikationsproblem mellan i stort sett alla och kära mor i familjen är en sann källa till irritatiion och spänning( på fler än ett sätt)






Vi åt en full Engelsk julmiddag, kalkon, gravy, stuffing chipolata sausages,christmas pudding mm fantastiskt gott som Chris hade lagat kanonbra. Ju längre kvällen gick desto sämre mådde jag, förkylning som jag dragit på ett par veckor som utvecklades mer. Dagen efter tillbringade jag i sängen på hotellrummet. Följande dag var jag ute och hemma hos Chris men följde inte med till Rogers föräldrar som är gamla och lite sköra = slapp umgås och smittas.

Hemskt egentligen men det är inte alltid lätt att umgås med familj, alla vill att allt skall vara perfekt och om små saker går fel så kan det ta hus i h-vete! Rogers mamma är ett veritabelt minfält, man vet aldrig när någon trampar det minsta snett!



Följer man bara stigen så kommer man till målet ,resan går inte alltid rakt men är en spännande utmaning.

Sitter nu hemma i soffa och njuter av att vara hemma, planerar nyårsfest och ser fram emot att få sätta händerna i matlagning.

Tjillevipp.................Erika

Julefrid

Har nu firat minijul med bror och hans familj, trevligt och mysigt.


Skönt med ledighet och så himla viktigt. Strunta i alla måsten och bara göra vad jag vill, nästan. Skall fira jul med Rogers familj och det är alltid en liten utmaning. Men å andra sidan så är ju utmaningar en chans att växa så det är väl ändå bra.


Vi flyger till Englan idag och börjar med att bila runt i Wales 2 dagar bara vi två, guuud så skönt, sedan så blir vi med familjen ett par dagar för att sedan fira nyårsafton hemma.

Ha nu en fantastiskt skön jul, koppla av.



Se dom som inte syns i vanliga fall!!!!

Vi hörs till nyår.
Tjillevipp och julkram från Erika

Vilken miss.

TV 4 var på gång att påannonsera sitt Bonde söker fru ( varför heter det så när det är 2 män som söker fruar, en man som söker man och en tjej som söker man) varför inte kalla det Bonde söker partner?

Nåväl detta program skall visa (tror jag) vem som blir utvald av respektive bonde. Det gick en text längst ner på sidan som sade att Wille chattar efter programmet ( Wille är på Peters gård) samtidigt som hallåan sade att efter programmet så kan ni chatta med den som blir kvar på Peters gårs och vi vet ju inte vem ännu!!!

Lite miss kanske?

Jag tycker att det är helt underbart att det är en bög pojk med i programmet, kärlek är vackert hos vem än kärleken finns så det så! Hoppas att han hittar någon att dela livet med, han också precis som dom andra bönderna.

Tjillevipp.... Erika


Robinson

Var på första uttagningsintervjun till Robinson, stressade iväg mellan en massa annat jobb och undrade samtidigt i mitt huvud varför jag hade sökt. Fick fylla i ett formulär med en massa frågor om olika saker om mig och mina tankar i stort och smått. En av frågorna tror jag var; nämn 3 böcker som betytt  mycket eller som jag kom ihåg.
I min stressade hjärna så var jag i nutid och i prestationsmood, ville svara. Men vad jag glömde i alla frågor var att bara vara och inte tänka så mycket.
Nämnde boken Tisdagar med Morris, en absolut fantastisk bok som jag bär med mig i bakgrunden hela tiden men den bok som tidigare i livet lämnat avtryck var Hästarnas Dal av Jean M Auel, inte bara för beskrivande sexliv med hennes älskade utan för hennes överlevar instinkt. Hmmm, undrar vad som fick mig att inte nämna den, ville väl försöka göra någon sorts intryck.

Tror faktiskt att jag hade varit en bra deltagare i Robinson, framförallt så hade jag haft himla kul, men jag blev inte utvald och det var nog lika bra. Har inte riktigt utrymme för upp till 7 veckors bortavaro.

Kommer nog att följa det med spänning, tycka att jag hade säkert gjort det bättre ;-D men framförallt tycka att alla relationsaspekter är spännande. 

Jag är tragisk nog att tycka att det är kul att se på dokusåpa program framför allt dom som verkligen utmanar människan i relationer med andra. 

Tjillevipp.....Erika

Rudolf med röda mulen.

Skulle istället kunna vara Erika med röda näsan, har åkt på en brakförkylning ni vet när det är så där att man inte kan ha munnen stängd för att näsan är täppt.

Pratade med en av mina gamla goa vänner idag, en fantastisk underbar magbubbelväckande kompis. Varför är det så att jag inte hinner med de som är viktiga utan bara hinnner med jobbet. Men nu kommer det ju ett helt nytt orört år som jag kan skapa helt som jag vill för jag bestämmer och ingen annan.

Vilken häftig känsla det är att veta att jag har totalansvar för varje sekund i mitt liv ja ialla fall för hur jag agerar reagerar och mår.

Köpte en färdigkokt julskinka idag, jajamensan, jaghar inte tid i år att koka själv så nu får det bli färdigkokt så griljerar jag den. Min mamma vänder sig nog i sin grav eller ramlar av molnet när hon läser detta men så får det bli. Jag tänker vara smart istället för traditionsstyrd, blir säkerligen precis lika gott.
Vi skall ha minijul här på lördag med mina älskade ungar och  min bror och hans härliga storfamilj men eftersom vi sedan åker till England på söndag så har jag inte all världens tid till pyssel.

Viktigast är att vi hinner vara lite. 

puss från mig och min hustomte...tjillevipp.....Erika




Nedräkning.

Tänk att det snart är den 21 december och då  börjar vi  gå mot ljusare tider, helt fantastiskt. Snart är det midsommar igen.
 med tid för små grodorna. Livet är alldeles för kort för att ta sig själv på alltför stort allvar så ju mer vi låter oss leka desto bättre mår vi tror jag.

Årets julkort till de företag som jag jobbar med var tänkt att bli 1 ton gröt från UNICEF men det blir istället en massa små saker, fotboll, hopprep, nötkräm, energikex etc.  Känns bra att kunna göra på det sättet, att lägga lite pengar där det verkligen behövs. Jag snurrade runt på stan igår för att köpa julklappar och det känns nästan som lite överkurs, speciellt nu när det börjar bli ekonomiskt kärvt i världen. Hur kommer det att se ut om 2 år, hur klarar sig de människor som blir utan jobb på grund av diverse olika nedskärningar. Kommer det att leda till utveckling av andra ideer mer anpassade till den lite mindre tanken eller leder det till undergång och misär?  

Märkliga tankar en söndagsmorgon när ljusen frö 3dje advent lyser.

Tjillevipp...........Erika

Tuttkollat och klart.

Så har jag då fått mina "långa" och snygga, ja dom blev långa efter ammning av två barn, bröst ihopklämda i en mammografiapparat. D...lars så ont det gör när dom kläms ihop och plattas ut till att likna vadderade A4 kuvert!!! Dessutom så fösöker dom få med så mycket hud som möjligt från kringområdet och eftersom den huden inte har så mycket underhudsfett så är det svårt att dra ut den från krppen utan att det känns.

Men med tanke på vad det gäller så är det ju ont som gör gott om ni förstår vad jag menar. Det som jag har riktigt svårt för är när dom, efter det att dom klämt fast tutten, säger till en att slappna av.....ni fattar ju själva hur svårt det är. Efter mammografi blev det ultraljud och sedan stick i knölen, känns faktsikt nästan ingenting alls. Han som stack sade att det nog var en cysta så det känns ju väldigt bra.

Min kropp har  nu sedan i fredags blivit, sövd, opererad i benet, nackspärr, masserad så att jag har ont och sedan klämd i maskin och stucken i.. Jag längtar efterjulledighet.


Tjillevipp..........Erika

Innebandy eller att uppföra sig.

Inte konstigt att det finns huliganer i världen, det är ju så att barn gör inte som vi säger utan som vi gör och när föräldrar kan sitta på läktaren och skrika otrevligheter till tonårstjejerna som spelar så känns det väl som om det är OK att göra så.

Inte konstigt att ungar växer upp med en aningen snedvriden inställning till hur man förhåller sig till sin omgivning. Snällhet och omtanke tror jag är ett väldigt underskattat begrepp och den här inneboende rädslan att våga reagera på ett sätt som inte förväntas. Så länge vi bemöter vrede med vrede arrogans med arrogans bitterhet med bitterhet så kommer vi inte så långt. Om vi bara kunde lära oss att ta ansvar för vad vi själva gör och strunta i hur andra beter sig mot oss så är mycket vunnet. Det är ju så lätt att bli skogstokig på den där idioten som trängde sig före i bilkön men vad vinner jag på det?  Tror på förmågan att förlåta= låta före, viktigt också att lära sig att be om ursäkt när vi gör något tokigt.

Ett exempel, Om jag trampar någon på foten så kan jag ju säga förlåt men det innebär ju att jag ber den andra personen ta ansvar för vad jag gjort fel! Jag ger ju dessutom den personen en möjlighet att säga nej, jag tänker inte alls förlåta dig och så får ju jag gå runt och känna mig lite oförlåten. Om jag däremot säger ursäkta mig så har jag ju aktivt bett om ursäkt för mitt beteende och då spelar det ju inte så stor roll om personen ifråga inte vill förlåta det blir ju den personens "fängelse" Kanske låter lite flummigt men jag tror stenhårt på detta. Jag hade en diskussion med min kära bror om detta och han tyckte inte att det var någon skillnad på att be om ursäkt och arr be om förlåtelse men se det tycker jag, skulle vara väldigt kul om någon kunde tänka sig att kommentera detta så att jag får fler åsikter.

Jag tror också att det är viktigt att lära sig att förlåta, att inte gå runt och vara långsint, det känns ju så himla mycket bättre efteråt och det innebär inte nödvändigtvis att vi måste älska personen som gjort något fel vi förlåter händelsen för att vi själva skall gå vidare och må bättre. Det är ju hur trist som helst att gå runt och vara långsint och småtjurig.
Livet är alldeles för kort för att vara tjurig och grinig, tar man  dagen med ett litet smile så somnar man bättre på kvällen.

För er som undrar så är det en genuin inställning jag har, förvärvad från livet och händelser längs vägen både bra och dåliga händelser men framför allt så är det mina händelser och mitt ansvar att förvalta dom.

Tjillevipp.....................Erika

Klen.

Opererade mitt ben igår, en rest efter en tidigare operation av åderbråck. Är lite klen idag men det värsta är att jag fått nackspärr, klarar inte ens av att köra bilen. Fördelen med att vara lite klen är att jag måste ta det lugnt, går inte att fara runt som ett torrt skinn för att göra än det ena och det andra.
Känner mig precis lika sliten som jag ser ut på bilden, hösten har varit en stressad resa med alldeles för mycket jobb, varför är det så svårt att säga nej? Rädslan att inte jobben skall finnas kvar om jag någon gång säger nej eller är det glädjen i att känna sig behövd som gör att jag kör på i idiothastighet. Varför är då det viktigt, att vara behövd i jobbet är ju ingenting värt mot att vara behövd hemma, eller?

Min älskade dotter håller på att få spel på sin dator för den funkar inte som den skall, tänk att tekniska saker kan få en ur balans så väldigt enkelt. Tänk vilken tur alla har som inte har råd med våra "lyx" produkter tänk så mycket onödig energi dom inte behöver slösa på våra sk problem, tur det så att dom kan fokusera på det dom behöver ägna energi åt, stora problem som mat på bordet, någonstans att bo och så vidare.

Tjillevipp......Erika

Knölar.

Har hittat en knöl igen och tycker att det är lite jobbigt. Har punkterat 7-8 knölar i brösten fram till nu och varje gång har det varit positivt resultat, det känns som om det inte kan hålla för alltid. Är duktig att känna på mina bröst men vissa månader så orkar jag inte för det är så jobbigt att hitta knölar, det går ju inte att låta bli att tänka OM  tankar. Är med i en ärftilghets uppföljningsstudie eftersom både mamma och mormor hade bröstcancer så jag har bra uppbackning och det går fort att få hjälp.

Sitter i soffan just nu och är utpumpad efter 3 dagars utbildning, i tisdags hade jag heldagskurs för 3 personer, superjobbigt, i onsdags var det 25 personer och idag 9 personer. Det är så mycket lättare med fler deltagare för då blir det mer levande och mindre för mig som föreläsaree att dra. Himla kul med utbildningar, trots att jag är helt slut efteråt så kommmer jag alltid hem med lite mer kunskap. Har nu vår nya hemsida klar och den blev superbra,
www.evenio.nu


Tjillevipp.....Erika

RSS 2.0