Förtroende.

Hur kommer det sig att Mona Sahlin inte inger förtroende? Hon låter så dryg i sitt sätt att uttrycka sig så det blir svårt för mig att lyssna till eventuellt budskap.
Tjillevipp......Erika

Lyckligt lottad.

Jag har sådan tur som har 2 fantastiska ungar som låter mig ta  del av deras liv.
Stunderna vid middagsbordet med  diskussioner om livet i allmänhet och ofta deras liv i synnerhet är så fantastiskt att få ta del av.
Bild från semester för några år sedan, lika söta då som nu.
Tjillevipp.............Erika

Sent.

Hela den här veckan så har jag känt det som om jag är sen. Kom på idag att det beror på vintertiden och mörkret som smyger sig på så tidigt på eftermiddagen.
Tjillevipp..........Erika

Straff

Dom dömdes till mindre än 2 års fängelse för mordet på flickan i Stureby. Rätt eller fel är kanske inte min sak att bedöma för jag vet inte mer än vad som stått i tidningarna. Kan man utmäta straff för mord, kommer det att hjälpa dom som gjort det eller dom som blivit drabbade.  I detta fall så är det nog inte så mycket straffet som hjälper utan åtgärderna som sätts in för att hjälpa ungdomarna som gjorde detta och alla andra som drabbats.
Vad är ett liv värt och går ett förlorat liv att mäta i utmätt strafftid?
Tjillevipp.................Erika

Att leva i nuet

är svårt ibland, så lätt att halka in i gamla tankebanor. Skall iväg och träna core med Emelie i kväll och funderar redan nu på hur jag skall känna mig i morgon! Inte så bra att vara reda där kvällen är ju ung och jag borde vara i här och nu. Hur många av oss betalat ränta på räkningar innan bi betalt dom? Inte många tror jag så varför ta ut "ränta" på livet innan det hänt?
Tjillevipp.................Erika

Fuktig filt.

Sitter på landet och dagen har precis kommit igång ja kl är halv tio men här är det ett lite annat tempo som gäller. Började dagen med att som vanligt gå ut med hundarna. Tiden har kommit när det tar tid innan ljuset kommer så det är vägen som gäller först, skogen får vänta. 4 rådjur och en räv stötte vi på och det är skönt i själen med en sådan start.
Jag och mina 2 "odjur" hemma i köket.
Tjillevipp..................Erika

Tillhörighet.

Hörde på radion att det skall gås en marsch i Salem till minne av en skinnskalle som blev dödad. Jag undrar stilla varför det inte fick heta en ung man som blev dödad.
Jag har ingen som helst förståelse för skinskallar och tycker att det dom gör är helt förkastligt och skall tas avstånd från.
Men jag tycker ändå att vi alla har en rätt till att betraktas som människor, kunde man inte
säga ung man som tillhörde en grupp av skinskallar eller liknande. Han är ju död och kan inte tala för sig
men han kanske bara var med i gruppen på grund av grupptryck, rädsla för att inte
få tillhöra, rädsla att få stryk om han inte höll med. Vad vet jag men det kändes så fel som han beskrevs.
Tjillevipp.............Erika

Ord,

har saknats i mitt huvud, så svårt att skriva på bloggen när orden bara består av alldeles vanliga vardagliga fraser. Känns så onödigt att ta upp utrymme och andras tid med det. Men det kanske är så att orden med innehåll kommer om jag bara tar mig tid att använda orden som inte har något direkt innehåll orden som är utfyllnader. Hmm vem vet men det är värt att försöka.
Tjillevipp..................Erika

Dvala

Har gått in i någon sorts dvalatillstånd där dagarna bara passerar och ingenting speciellt händer. Skulle tro att det är ett alldeles vanligt hösttillstånd och av övergående art.

Promenader med hundarna, jobb och mer promenader är vad dagarna består av just nu.
Tjillevipp...........Erika

Ställa in sommaren.

Känns bra att ha förberett vintern, utemöbler har fått vinterkläder på och i alla fall en av båtarna är uppe.
.
Åt en kantarellmacka till förrätt igår, plockade aningen frostnupna kantareller och njöt av den goda smaken.
Hundarna och jag plockade trattisar och vanliga kantareller. Tystnaden i skogen är djup och mäktig så när hundarna hör ljud blir dom snudd på rädda och håller sig väldigt nära.
Tjillevipp................Erika

Kråkor

Häromdagen när jag var ute och gick med hundarna så blåste det så gräset låg parallellt
med marken. Härlig höstdag.
Det var 2 kråkor en bit upp bland trädtopparna och dom hade
synligt kul och lekte i vinden. Det var så härligt att se dom följa vinden, falla ner stiga rakt upp
svänga en hit och en dit och dom följde varandra.
Härliga höst.
Tjillevipp.............Erika

Vad skall man tro

Rötägg finns det ju överallt men inom vissa yrken så skulle det ju vara fantastiskt skönt om dom ej existerade. Men tyvärr så faller det på sin egen orimlighet att det skulle gå att sortera ut rötäggen, ja att lyckas hitta alla.
Jag tänker framför allt på 2 - 3 personer som blivit granskade av media och i det här fallet relativt seriös media.
Det ena som upprör mig gäller fallet med Johan den unga killen som dog till följd av hur poliserna hanterade gripandet av honom. Åklagaren, Bo Lindgren, utredde men mörkade vissa delar och förhör skedde med vissa i kåren men ej dom inblandade, fallet lades sedan ner. Den rättsmedicinska undersökningen visade att Johans död var ett resultat av polisingripandet. Förundersökningen lades ner eftersom åklagaren insåg att brott inte kunde styrkas.
Jag undrar stilla hur Bo Lindgren sover på natten.
Det andra handlar om en kille, Marcus Ericsson, som driver politiverksamhet (transporterar döda för polisen). Marcus har i sin historia ett förflutet med grav kriminalitet  men han har suttit av den tid som domstolen dömt honom till för de brott han begått (12 år sedan). Han blev för något år sedan godkänd av rikspolisstyrelsen i en säkerhetsbedömning för att driva denna verksamhet och har sedan gjort detta jobb. Helt plötsligt så drar rikspolisstyrelsen åter hans deltagande i anbudsförfarande baserat på någon sorts EU lag ( som faktiskt i texten säger att om det var längesedan brottet begicks så gäller inte lagen, enl tv) Bakom allt detta står en jurist, Magnus BJörk som enligt programmet och kollegor till honom hyser agg mot Marcus Erikssonoch. Magnus Björk har inför sina kollegor svurit och haft en vokabulär som klart och tydligt fick alla att förstå att Marcus och Magnus inte skulle gå ut och ta en öl ihop! Chefen för avdelningen, Petter Grape,  där sagda Björk jobbar verkar inte heller ha så rent samvete, ljuger i TV och lägger munkavle på sin personal. Mina tankar stöder sig på programmet uppdrag granskning och  jag måste säga att jag häpnar när man ser hur myndighetspersoner utövar maktmissbruk och hur chefer driver en hel avdelning där det klart och tydligt framkommer att det finns rejält med missnöje i arbetsgruppen och mycket maktmissbruk.
Jag undrar stilla hur Magnus Björk och Petter Grape sover på nätterna?
Som sagt rötägg finns det överallt i alla nivåer men inom polisen så önskar man ju att dom sållades bort raskt som bara den.
Tjillevipp..............Erika

Att ta saken i egna händer

 

 

Fanns att läsa i Bristol Evening Post nyligen:

Utanför Bristol Zoo ligger det en parkering med plats för 150 bilar och 8 lastbilar. Den har varit bemannad sex dagar i veckan i 23 (!) år av samma charmerande och väldigt vänliga parkeringsvakt med sin biljettmaskin. Avgiften är £1 per bil och £5 per lastbil.

Förra måndagen dök han inte upp på sin arbetsplats, så Bristol Zoo management ringde Bristol Citys kommun för att be dem skicka en reserv pga. parkeringsstrul. Kommunen sade att bilparkeringen inte var deras ansvar.

Bristol Zoo frågade om inte parkeringsvakten var anställd av kommunen? "Vilken parkeringsvakt" svarade kommunen...

Mannen är nu försvunnen från sin bostad efter att ha tagit ut dagliga parkeringsavgifter på ca. £400/dag de senaste 23 åren... Ihopräknat är det ca. 47 miljoner kr med dagens valutakurs.....


tjillevipp...........Erika

Begravning

Idag var jag på min bästa väninnas mammas begravning. Vacker ceremoni med vackra blommor, strålande vacker dag och en bra präst. Det kan vara ohyggligt jobbigt att lyssna på en präst speciellt om man, som jag, inte är troende men denna man gjorde ett bra jobb med att hålla det på en "tatillsig" nivå. Huddinge kyrka är en vacker gammal kyrka som har järnvägen precis utanför och när vi stod där innan det var dags att gå in kom ett tåg farande. Strålande vacker höstdag med solsken och höstfärger som det glöder om och ett tåg som for förbi i racerfart. Det fick mig att tänka på livet och hur det ibland känns som om det passerar i racerfart för att sedan helt plötsligt ta slut.
Det blev en ganska så fin tanke som triggade andra funderingar om livet, beständighet och tillvaratagande.
Tjillevipp Lisbeth, hälsa till min kära mamma och pappa och ta vara på er, skippa sena nätter men ha kul.
Kram Erika

Höstmys

Det är inte utan att jag tycker om detta väder, det regnar horisontellt men det är ändå ett relativt snällt regn. Var ute med hundarna på sista promenaden för kvällen igår, mörkt, regnigt, blåsigt och inga andra människor ute. Jag som har en tendens att vara lite mörkrädd gick med raska steg.  Väl inne igen så njöt hundarna, Lily vill vara nära Dexter så ofta hon kan även när hon tuggar på leksak elller ben så lägger hon sig gärna på honom.
Apropå tugga så har uttrycket "en god bok" fått en helt annan innebörd. Har blivit lite mer i ordets rätta bemärkelse speciellt i Lilys värld, hon tuggar på dom! Vi är inte bäst på att valpsanera på kvällen och då får man vackert stå sitt kast på morgonen.
Tyvärr så tuggade hon i sig delar av Emelies poesibok häromnatten utan att för den skull ta till sig några av dom kloka orden så det var ju so att kasta pärlor för svin.
Skall man tro på den gamla bondepraktikan så kommer vi att få en sträng vinter, har ni sett hur rönnbärsträden dignar av vackert röda bär, nästan så att grenarna går av.
Jag skulle uppskatta en sträng vinter är inte så förtjust i slask ser hellre att det är rejält med snö som ligger kvar.
Just nu så njuter jag av vackra höstfärger, skall ut och packa ihop sommaren nu alla trädgårdsmöbler skall in för vinterförvaring.
Tjillevipp.............Erika

Samma lika

Emelie,
kära dottern, åkte in till stan igår kväll för att gå ut med kompisar och det är inte utan att mamma blir lite nostalgisk för hon går till ett av dom ställena som jag och mina kompisar "hängde på" när det begav sig. Vickan var ett av dom ställena som var del i våra rundor.
Vi brukade börja på Dailys och hänga kläderna där, under kvällen så var det ett evigt spring mellan Dailys, Bäckahästen,  Cafe Opera och Vickan.fördelen med att inte ha ytterkläder var att man kunde (oftast) komma förbi kön på alla ställen för vi påstod alltid att vi bara varit ute och tagit luft. Vart vi styrde kosan hade en hel del med att göra var de snygga spanen fanns!
Hur många timmar har jag inte plöjt ner på dessa ställen, många kronor har spenderats på dagens och många hjärteglädje ämnen och hjärtesorger. Tack och lov för alla dessa nätter så himla kul det faktiskt var för det mesta. Otroligt hur mycket jag orkade då, pluggade heltid, jobbade extra oftast med fler jobb och var ute så ofta vi kunde.
Jag vill inte bli ung igen jag är fantastiskt glad för vad jag har med mig i bagaget och jag njuter av att vara 50 år. Det är en trygghet i att bli äldre att vara den man är och må gott i det. Medvetenheten att det inte är så farligt att strunta i att städa, köpa hem hämtmat, gå ut i mjukisbyxor är en befriande känsla. Att leva förts och främst kommer man väldigt långt med.
Älskade Emelie och Felix, njut av livet och av att vara dom ni är just för att ni vill vara dom, vakna och ligg kvar en minut eller 2 och tänk att dagen skall bli en bra dag, le lite innan ni går upp det är lättare att starta med en positiv känsla.
Tjillevipp..............Erika

RSS 2.0