Styrka.

En väldigt god vän till mig är hemma och vårdar sin man som ligger för döden, han ligger i sängen och behöver hjälp med allt. Dessa 2 personer har varit en del av mitt liv i ca 20 år, fantastiska underbara livsbejakande människor som alltid har bejakat livet. Vilken styrka och samtidigt så ont det måste göra att ha varit så mitt i livet varje dag. Det finns nog inte mycket som dom tänker att dom önskat att dom hade gjort medan båda var friska samtidigt så måste det göra ont att veta att det inte går längre.
Så vackert att se den kärlek som fanns i beröringen och kyssarna som han fick och att se den kärleken som fanns i hans blick när han såg på henne. Så liten jag kände mig det är inte så mycket jag som person kan göra för att hjälpa.

Riktig djup kärlek som har varit igenom en hel del både på glädje och sorgsidan är en sådan fantastisk styrka som kan bära en människa genom det värsta som kan hända samtidigt så har riktigt djup kärlek en förmåga att dra ner och förgöra. Vi som finns runt ikring våra vänner och medmänniskor har en viktig funktion. Utan att gå in och störa så skall vi finnas där.

Tjillevipp.......................Erika

När jag blir gammal,

riktigt gammal och behöver hjälp med att ta hand om mig så vill jag ha en Maggan som fixar. Om min familj inte kan hjälpa mig så är det en mäniska med så stort och varmt hjärta som Maggan har som alla människor skulle få hjälp av. Tänk om alla kunde förstå hur viktigt det är att se sin medmänniska och att det inte är så viktigt att göra stora exklusiva saker men att göra saker.


Tjillevipp.................Erika

Vow.

En hel helg har sprungit förbi. Vart tar tiden vägen? Jag har jobbat stenhårt med trädgård och hus. Rensat avlopp, städat toaletter, krattat kottar, rivit mossa och planterat nytt gräs. Jag har promenerat tusentals steg med Dexter handlat tokmycket toppdress, jord och present till Suz och jag har varit och firat hennes 50 års dag. Fantastiska ljuvliga väninna som fyllde 50 år idag, vilken ynnest att få ha henne till kompis och nära vän. Vän i hjärteroten.

Tjillevipp...................Erika

Eksem

Eftersom jag är näringsidkare så kan jag inte bara sätta ett kryss i min deklaration utan jag måste komplettera med uppgifter. Det är något i min hjärna som går i baklås i samband med detta. Jag vet någonstans att jag skulle kunna fixa det om jag tog mig tid men spontana reaktionen är, ugh!

Önskar att jag hade varit mer uppmärksam på matten i skolan.

Tjillevipp.....................Erika

Blåaste blått.

Somnade kl 01:00 igår efter en kvällspromenad med hunden. Himlen var överströdd med stjärnor det är så otroligt fantastiskt vackert. Vi såg en mängd satelliter och jag blir alltid lika fascinerad att dom inte krockar med varandra. Undrar om Nord Koreas satellit finns däruppe ;-/.
Dexter sprang runt som han brukar men när vi skulle vända om och gå hem så var han borta efter en stund  kom han och tassade på efter oss. Det är ju kolsvart så det enda man ser är lampan i hans halsband som blinkar. Väl hemma framför huset så blev det uppenbart vad som lockat honom, han hade en bit djur i munnen. Rådjur eller hare som varit dött ett tag. Mäkta stolt var han och inte helt enkelt att få honom att släppa men eftersom han är så väldigt snäll så gjorde han det. Just igår kväll så fick Dexter ingen godnattpuss!!!

Vaknade kl 07:00 imorse,söndagmorgon, och det är på tok för tidigt. Kroppen värker lite efter allt grävande, framförallt baksidan av låren där den fallande rumpan övergår i lår gör det ont. Men inget ont som inte har något gott med sig kanske kan strama upp muskulaturen lite grann.

Jag hade ju tänkt komma igång ordentligt med träningen med Yvonne L, a-box träningen var kul och gav mersmak men förra veckan var jag sjuk veckan innan det hade dom ingen träning och denna vecka som kommer är jag i Skåne på onsdagen. Trist, jag skall prova den powerpilates DVDn jag fick låna och se om det kan vara något att göra på hotellrum.

Nu skall jag ta mig an kryddlandet, gräva och gödsla så att jag kan så och skörda.

Tjillevipp...............Erika

 

En omålad dag.

Sitter och förbereder en ny dag, eller förbereder är väl att ta i. Jag har en massa tankar om vad jag vill göra och vad jag måste göra, det är en stor skillnad på dessa två och om jag känner mig själv det minsta lilla så kommer jag att göra vad jag vill göra idag och vad jag måste imorgon.
Jag skall börja jobba med trädgårdslandet, gräva upp och gräva runt. Vill försöka att få det i ett hanterbart skick som inte tar kål på mig under sommaren. Jag har svårt att avgränsa mig, vill så mycket med landet. Det är en sån härlig känsla att skörda och äta det jag har sått. Förra sommaren så var jag väldigt ambitiös problemet var bara att vi inte var här tillräckligt mycket för att vattna så det växte inte så speciellt bra. I år kommer vi att vara här mer så förhoppningsvis skall det gå bättre.

Imorgon så får det bli jobb med att förbereda en föreläsning, jag skulle ha gjort det igår men hann inte på grund av annat jobb som slukade all min tid och min själ.

Jobbade till strax före kl 18:00 igår kväll, sedan så gick jag ut med Dexter och en kikare, behövde fylla på min själ med fröjd.
Väl hemma så drack vi skumpa och åt rökta räkor  till det. Vi satt ute i kvällssolen och njöt. Sedan orkade jag inte laga mat så vi fixade middag från rester och annat i frysen, skönt att välja bort ibland och ta den enkla lösningen.
Efter maten så åt vi den goda osten St:agur som vi smuttade på en wiskey till. Märkllig blandning kan tyckas men det fungerar riktigt bra ihop.


Tjillevipp......................Erika

Om jag bara hade vetat.

När man är egen så är jobb något som man gärna tar emot, vissa jobb mer än andra. Det är alltid svårt i upphandligsfas att veta om man gör rätt eller ej och det finns ofta en risk att man tar på sig mer än vad man mäktar med. Jag tyckte att jobbet verkade OK ganska så lätthanterligt och rakt på sak men ack så fel jag hade. Jobbet skulle kunna vara enkelt men vissa runtikring orsaker gör att det blir ett väldigt komplext och utmanande jobb. En utmaning på mer än ett sätt som förhoppningsvis utvecklar mig utan att äta upp mig.


Men har nu landat på landet i total ro, skall jobba härifrån imorgon och det är en verklig lisa för själen. Startar morgonen med en promenad med Dexter i skogen, kikare i högsta hugg för man vet aldrig vad som dyker upp. Efter det så kan nästan vad som helst hända jobbmässigt utan att det dränerar mig.


Tjillevipp.......Erika

Vad är det för fel?

Nu blev det som i vintras, jag blev sjuk lagom till ledighet. Jag hostar och låter som om jag rökte 40 cig om dagen och jag har ju inte rökt på 19 år. Het när jag väl har lagt mig på kvällen och det är tyvärr inget annat än feber.

Tycker inte om att inte ha energi att inte orka med mina snabba promenader med hunden och kommer inte att kunna träna box imorgon. Bum bum and pants and everything else som Damien brukar säga.

Har haft Rachel här på besök, Rogers dotter, Rachel hade sin pojkvän Kev med sig. Det gick förvånansvärt bra denna gång, det brukar kunna bli lite halvknepigt annars men denna gång så var det mest frid och fröjd. Rachel och Kev var och utforskade stan en del och vädret var ju defnitivt på deras sida.

Rachel och Kev

Tänkt va mycket mat det går att stoppa i sig under en påskhelg för att inte tala om allt godis. Jag har en sådan otrolig godisråtta och om jag köper en påse godis så slutar jag inte äta innan allt är borta.
Har börjat på ny kula igen, matmässsigt, skall nu tänka på vad jag stoppar i mig och bara stoppa i mig i lagom mängd. Kommer inte att göra ett strikt GI race men dra ner litegrann på kolhydrater. Bodpod mätningen hos Yvonne Lin på Ylab visade att jag hade en perfekt kroppssammansättning och det får jag väl lov att ta in.
Min snygga make


Trots sjukdom så har helgen varit bra hopppas att ni också haft det bra.

Tjillevipp...................Erika

Påsk

Tänk, 4 dagar ledigt utan att behöva jobba och vad gör jag då? Putsar fönster, sopar terassen och krattar trädgården. Det måste vara IQ fiskmås på mig.

Men det är ju så att det är en lisa för själen att jobba med kroppen så det är nog helt OK. Imorgon så blir det Skansen hela dagen Rogers dotter och pojkvän är här så vi skall visa en del av staden som ingen av dom sett förut och jag har inte varit på Skansen på länge. Sen så avslutar vi med middag på stan och Felix följer med. Så kul att han hänger på Emelie och Emil är ute på Emils mormos och morfars landställe och njuter. En ö i skärgården är inte helt fel när solen skiner.

Nu skall jag se till lammsteken i ugnen, fixa potatis och baka ett bröd så att middagen blir klar före midnatt.

Tjillevipp................Erika

Kyrkvaktmästaren.

Såg uppdrag granskning ikväll, det var en uppföljning av programmet som visades för ett år sedan. Vad man då visade var att kyrkvaktmästarna aktivt trycker sönder kistor för att förhindra sättningar i marken. Helt totalt oetisk och svårt att förstå att det sker men vad som är ännu mer svårförståeligt är hur kyrkans folk faktiskt är ute och glider på sanningen. Hur skall en vaktmästare förväntas göra rätt när ledningen inte gör rätt? Såvitt jag vet så är det uppifrån ledningen direktiv och ansvar silar ner i organisationen och om det är halvdåligt ställt med det i toppskiktet hur skall det då kunna vara etiskt oantastbart längre ner. Jag tycker faktiskt genuint synd om kyrkvaktmästare Ulrik som får stå vid skampålen för en hel "organisations" oetiska beteende och vad värre är att inte ens biskopen kan säga rakt ut att det är fel att en person skall ställas till svars.
När man som Ulrik kommer som ny till sitt jobb för 20 år sedan så får man ju lära sig av äldre och erfarna kollegor hur jobbet skall göras. Det skall till en oändlig mängd kurage för att våga säga ifrån när man är ung och grön.


Tjillevipp......Erika

Vår

Tänk att det alltid går så fort när det väl händer, helt plötsligt så ser jag snödroppar, blåsippor, påskliljor som är på god väg, hyacinter ja listan kan göras väldigt lång. Jag går här och hoppas att det skall vara lite kallt på nätterna så att det inte bara exploderar utan att jag kan hinna med.
Jag tror att vår trädgård är en av de få som ser vinterstökig ut så till helgen får jag beväpna mig med kratta så att jag får lite ordning.
Men jag tänker också njuta av god mat, gott vin och allt annat gott som hör helgen till.
Skall nu försöka mota olle i grind, har en förkylning på gång och skall se om inte lite wiskey kan skrämma bort den.

Tjillevipp......Erika

Varför?

Jag har en gång lärt mig att man inte skall ställa varför frågor då det kan få personen man talar  med att gå i försvarssställning att känna sig påhoppad. Men nu är det så att jag har ett antal varför frågor.

Varför avgår inte Wanja Lundby-Wedin, det går inte att försvara sig med att man inte förstod för då har man inte där att göra. Hur kan människan försvara att hon utöver sitt heltidsjobb sitter med 24 olika styrelser? Jag hinner knappt med mitt heltidsjobb eftersom jag vill göra det med kvalitet och det kräver sin tid.

Varför är det bara mina barn, Roger och ytterligare 2 personer som kommenterat mina nya glasögon?  MIna tidigare glasögon var ganska så små och utan bågar så mina nya som är med mörka bågar och relativt stora kan inte gå omärkta förbi. Är det så att folk inte ser sig omkring och tar in omvärlden med skygglappar och har fullt upp med att leva sina egna liv. Eller vill man inte uttrycka sin åsikt av rädsla för att såra? Vad är omtanke och vänlighet, är det att tala om för folk att dom har kjolen instoppad i byxorna, att man inte klär i rosa, att man har en bit mat i mungipan, att de nya glasögonen kanske inte passar så bra,  Det är så svårt men det är ju så himla viktigt att vi vågar vara ärliga med varandra men att vi lär oss att vara ärliga på ett bra sätt. Rogers kommentar till mina nya glasögon var; Visst dom är snygga men jag tycker att dina gamla var bättre. En helt OK kommentar som gick alldeles utmärkt att ta emot för den var framförd på ett bra sätt. Vad jag egentligen vill ha sagt är att det är viktigt att vi ser varandra, jag tar heller emot kommentarer om att glasögonen inte var så bra än inga kommentarer alls, jag vill ju bli sedd av min omvärld och jag tror att det gäller för oss alla.

Varför är det så svårt att få till egentid? Jag älskar mina barn och min make och ändå så tycker jag att det är så skönt när jag får vara själv hemma någon gång. Det är inget jag vill ha jämt men emmellanåt så är det så skönt att få vara i egen regi. Allt somoftast så får jag ju ändå min egen tid för jag kan gå ut på promenader med och utan hund och bara vara. Tankarna får fara sina banor utan att behöva ha beredskap för någon annan., ego javisst men vem skall annars ta hand om mig. Jag har ju ett gigantiskt ansvar för mig själv.

Om jag inte ser till att jag mår bra hur skall jag då kunna få andra att må bra?

Tjillevipp...............Erika

Fredag.

Väntar på att planet skall gå, har lyckats boka om mig till ett tidigare flyg från Landvetter. Känns fantastiskt skönt. Roger säger att solen skiner hemma och här i Göteborg har det varit grådisigt hela dagen, jag längtar efter soljus nu. Min själ skriker efter sol, har huvudvärk som har hängt i hela dagen och det är säkert på grund av brist på solljus!!

Tjillevipp.............Erika

Trist.

Hotellrum, Göteborg, ensam middag, tv på rummet.

Tjillevipp-----------------------Erika

RSS 2.0