Är människan till naturen småsint?

När jag kör bil så får det mig ofta att fundera på hur vi människor är funtade. Vad är det som får oss att utsätta oss själva och framför allt andra för livsfara bara för att vi inte vill låta någon komma före oss?
Varför ser vi inte lite längre än näsan räcker och planerar de nästa 5 metrarna av vår framfart?

En korsning på min väg idag var helt blockerad för att bilisterna från ett håll inte stannande vid sitt för all del gröna ljus men eftersom korsningen var halvfull av bilar framför dom så blev bilisten som vägrade stanna vid ljuset stående mitt i korsningen blockerande framfarten för alla andra. Jag kan bli så oerhört fascinerad av mina medmänniskor, säkerligen lite irriterande för en del.

Det är lite samma fenomen när man åker tunnelbana, nu skall jag i ärlighetens namn medge att jag inte åker så ofta, när jag skall gå av så är det ofta ett antal personer som står mitt framför och kliver på helt utan hänsyn till oss som skall gå av

Vad är det som gör att vi inte ser varandra och varandras behov. Jag tackade en servitris idag när hon dukade av och sade att maten var god och hon blev så genuint glad så det värmde hela min dag.

Tjillevipp........Erika

Första coachingtillfället.

Har nu haft mitt första kundmöte och det känns väldigt bra att ha det gjort. Vilket stort ansvar jag bär i denna process, att utan att rådgiva och leda hjälpa en annan person att via mina frågor hitta sitt eget svar.

Ser fram emot att fortsätta processen både i kursvärlden och i faktiska kundträffar.

Tjillevipp.........................Erika

Presidentval.

Jag måste säga att jag är glad att jag inte bor i USA, följer prsidentvalskampanjen på lite avstånd men det är ju svårt att inte få info om den nu när det snart är dags.

Jag undrar hur folket tänker när dom säger att det är bra med en militär bakrund för då ver personen vad som gäller!!! Sen när är att styra ett land samma som att vara i krig?? Föralldel så kan jag tänka mig att det ibland säkert känns som att vara i krig när man bor där men hallå...... jag tror inte på den teorin, jag hoppas verkligen att det krävs oändligt mycket mer än krigserfarenhet. Tror också att det krävs lite mer än att vara Guvenör i Alaska.

Spännande och lite otäckt  att se vad som händer, det är ju trots allt ett stort land med en hel del inflytande..

Tjillevipp................Erika

Människans natur.

Bra tillfälle att sortera tankar men ibland så vill man ju hem fort och det är inte alltid lätt att planera hemkomst. Varför är människor så intresserade av andra människors olycka???

Tittköer kommer jag aldrig att förstå mig på.

Började min dag med en stavgång med hunden, 40 minuter i raskt tempo. Inte utan att jag har en viss förhoppning om att kunna fortsätta i god stil.

Nästa vecka så åker maken och jag till Köpenhamn, kombinerad jobb och firande av bröllopsdag. VI tillbringar en natt på Hotell Admiral och det skall bli en väldigt speciell vistelse med ett exklusivt rum. Senast jag bodde där så kom ju en man in på rummet mitt i natten när jag låg och sov så detta är en sorts kompensation för den läskiga natten. Jag har ju med mig en egen "bodyguard" nu så jag kommer att sova lugnt.



Tjillevipp........................Erika

Äntligen!

Jag började dagen idag med 55 minuters powerwalk, fantastiskt skönt skall verkligen ta mig i kragen och få in 3 ggr/vecka av 30 min aktivitet.

På måndag börjar ombyggnad av garage och extra utrymme. Garaget skall bli sovrum och extrautrymmet skall bli badrum med bubbelbadkar. Vi har bott här i snart 4 år och jag har saknat möjligheten att krypa ner i ett badkar. Tänk att tända ljus hälla upp ett glas med god dricka och sedan löga sin kropp och sitt sinne i tvåsamhet i badkaret, njutning kallar jag det.


Tjillevipp...............................Erika

Fest....eller

Så var det då dags att ut och promenera för att se hur det går på festen som dom fixat, dottern och hennes kompisar. Ett gäng klasskompisar som fixat lokal och var och en fick bjuda in 6 kompisar, tänk om det stannat vid det.
När jag var i den åldern så fanns inte mobil och internet, japp precis så länge sedan var det ;-D, fördelen med avsaknaden av dessa tingestar var att det inte kunde spridas som en löpeld att det var fest någonstans, inte lika fort ialla fall. Gick ut med hunden nu nyligen, ca midnatt, och gick självklart förbi festlokalen, vi kom fram samtidigt som polisen ungefär..... Stackarna, det hade drällt in mer folk än dom räknat med och då blir det ju inte helt enkelt att hålla koll på allt. Inga slagsmål och en OK atmosfär kändes det som men det kan ju ändra sig blixtsnabbt.

Nåväl , ser fram emot att få hem henne och pojkvännen snart så att jag får höra vad som hände, hon var inte helt glad på folket i telefon. Skönt att kunna ha så bra kontakt så att hon delar det mesta, säkert saker som jag inte får höra men det mesta som gäller henne själv delar hon, älskade tösen som tur är så gäller samma sak med sonen. En ynnest att få ha deras förtroende.


Tjillevipp.......................................Erika

Tänk om jag kunde coacha mig själv...........

Varje dag som går tänker jag att jag skall ut och springa och jag tänker och tänker men inget händer. Varför är det så svårt att komma till skott..... kan kanske bero på att jag har obefintligt med tid och inte så förtjust i att springa. Men jag lovar här dyrt och heligt att från och med denna helg så skall jag göra något motionsaktigt under minst en halvtimme vid tre tillfällen per vecka. Sug på den innebörden!!!!

Läst i tidningen i gårmorse om en man som var tvungen att sluta jobba på grund av arbetsskador, han hade skador på matstrupen och övre magmunnen. JObbet kan ni kanske gissa, svärd och sparkstöttingsmeds slukare!!!! Det ni, matcha det jobbet om ni kan.

Höststorm på landet.

Tjillevipp.......................... Erika

Måndag igen.

Hur kommer det sig att helgen bara försvinner med raketfart och det enda som blir kvar är en god eftersmak i kroppen? Tur att eftersmaken sitter i så länge så att veckan passerar fort den också. Har nu "höstpackat" landet, båtar uppe, möbler inställda och fågelmat inköpt.
En vacker spindel dröjer sig kvar men den lär snart frysa ihjäl. Nu när allt är omhändertaget så kan helgerna användas till att göra så lite som möjligt.
Långa skogspromenader, elda i brasan, läsa många böcker, dricka ett och annat gott vin och bara vara. Hösten/vintern är en snäll årstid.

Tjillevipp.........................Erika

Svårt att se.

Hörde en intervju med Göran Persson igår, ja ni vet vår fd statsminister som numer har förstått att leva livet. Hur som haver han pratade om hur det är han i familjen som står för alla tända ljus och att denna årstid inbjuder till inomhus mys. Det kanske bara är jag men i min hjärna så har jag svårt att se makthavare komma hem och byta kläder till mjukisstuk krypa upp i soffhörnet och bara vara. Kan ni tänka er Condoleezza Rice sparka av sig skorna innanför dörren, hälla upp ett glas varm oboy och krypa upp i soffa, eller vår egen Mona Salin för den delen. Inte heller Fredrik Reinfeldt elle Göran Häggkvist framträder som tydliga "soffnjutare". Stackars dom säger jag bara om det nu är som jag tror, tänk att inte få ha den njutningen det innebär att efter en tuff dag på jobbet få byta till dom där mjukisbrallorna som är lätt slitna i baken och som sitter sämre än sämst. . Själv så går jag från mitt kontor,.lilla huset längst fram i bilden, öppnar dörren till hemma och bara njuter av att slippa köer, trängselskatt och allt annat som kommer med bilåkande. Känns ohyggligt lyxigt och bortskämt att få ha det så men som jag jobbat för det.


Nu skall jag ta min kära hund med mig ut i skogen och gå en svampraid, titta på alla vackra färger, njuta av solen som faktiskt strålar.

Tjillevipp.........................Erika

Höstnjutning.

Det blev ingen båttur ut till ön för kaffe, blåste för mycket för vår lilla båt. Men skam den som sitter inne och fikar en vacker dag.Kaffe och Baileys med näsan i solen. Ljuvligt.
Brasan brinner, svampen är rensad, vinet upphällt och mörkret lägrar sig ute. Den här årstiden är gjord för att sitta inne och njjuta.
Tjillevipp...........................Erika

Njutning.

Hösten är nog den absolut vackraste årstiden.Den färgprakt och något ruffiga utseende ger mig en ro och värme i kroppen som låter sinnet sjunka ner i ett lugnare tempo.

Igår fredag så började jag arbetsdagen med en timmes promenad i skogen, jag gick ut strax efter 07:00 vilket kanske var lite tidigt för att se svampen men innan jag kom hem så hade jag svamp nog för en soppa eller 2. Att efter den starten på dagen sätta sig att jobba fram till 17:30 var inte svårt, egentid är så oerhört viktigt, tankarna far och rensar skallen innan dagen sparkar igång.



Skall försöka åka ut med lilla båten en sväng innan det är dags att ta upp den, lunch ute på en av öarna skulle inte vara helt fel. 
Tjillevipp...................Erika 

Gammeldags......inte då.

Håller på att tömma garaget för vi skall bygga om det till sovrum och mitt gamla kontor skall bli badrum med bubbelbadkar, som jag har saknat att ha badkar.  Nåväl, jag bad min söta 17 årige son om hjälp med att flytta på saker som jag tog ner från en hylla, jag bad att han skulle ta emot en väska för den var otymplig.  Sonens kommentar var -men mamma så gammelmodiga och jobbiga ord kan du inte använda. Sonen ville istället säga; fett svårt att bära......... hur mycket enklare det nu är!!!

Vart tar vårt språk vägen, pratade med en annan mamma igår, hennes dotter envisades med att svara, IDK på allt, mamman undrade vad det var hon sade I Don´t Know var hennes svar. Hur kommer det sig att en 13 årig dotter använder sig av en sådan förkortning??? En annan väninnas dotter,11år, envisas med att säga LoL i alla kommentarer och det står för Laugh out Loud!!!  Blir ju väldigt spännande att se hur nästa generation hanterar språket, kanske inte ens finns kvar!!

Värna de gamla goda orden.

Tjillevipp........................Erika

Fåfäng.

Var uppe och hälsade på på min gamla arbetsplats en snabbis i fredags, så kul att se jobbarkompisar som jag inte sett på över 20 år. När sedan dessa kompisar tyckte att jag såg ut som förr, har du formalinbehandlats, så var min dag gjord. Bestämde mig direkt för att inte tro att dom bara sa det för att vara snälla utan för att dom faktiskt menade det.
  Det är ju faktiskt så det är, jag behöver ju inte fundera på varför dom sa det, om dom menade något annat. Jag kan ju bestämma hur jag vill tolka.

Mitt val, min sanning.
Tjillevipp....................Erika

Coach.

Första blocket i coachutbildningen avklarat och med en varm käsla i kroppen så känns det att jag har hamnat rätt. Att få möjlighet att ta del av en arbetsmodell där man med frågornas hjälp får sina medmänniskor att lyfta sig och se sina egna potentialer är en ynnest.
Jobbigt att under 2 långa dagar intensivt lyssna men i efterhand så är jag rikare på så många sätt. Tankeverksamheten tar ett språng och landar i nya kloka tankar. Ser verkligen fram emot nästa tillfälle.



Tjillevipp.............................Erika

Team leader.....

Hur kan ett etablerat namn som Zlatan tillåta sig att få ett gult kort för tröjdargning?  I min enfald så trodde jag att en ledares roll var att föregå med gott exempel och visa "flocken" hur man skall uppföra sig..... Fast, han kanske inte vill spela nästa match kanske han har någon annan aktivitet inbokad och såg ett gult kort som en möjlig väg ut ur åtagandet som han har?! Vad vet jag kan ju bara spekulera lite grann och det kan vara nog så intressant ibland.

 Bollen är rund Zlatan.......

Tjillevipp............................Erika

Coach.

Imorgon börjar min första dag på coachutbildningen, kul. Känns verkligen som något jag vill göra och jobba med. En utmaning att ta vidare och se om det går att leva på det och dessutom tycka att det är kul.

Tjillevipp.............. Erika

Det viner runt knuten.

Sitter på landet och hör hur huset knakar, vinden är inte nådig men huset står på en stadig grund från början av 1900 talet. Tänk om hus kunde tala, vilka människoöden det skulle kunna berätta om, glädje och sorg blandat på ett sätt  som ingen människa kan regissera.
 Vi hade regn häromdagen, det formligen vräkte ner och lämnade efter sig en fantastisk doft av natur. Finns ingen parfym i världen som kan mäta sig med den doften. Efter ett häftigt regn så kommmer en vacker afton och det var ingen undantag denna kväll. Hösten är en fantastiskt vacker årstid med allt som den bjuder på, vackra färger, dramatik, värme och väta. 

Vi hamnade famför tvn igårkväll och såg stjärnor på is, fantastiskt imponerad av att dom vågar kliva ut på isen utan att ha tränat tusentals timmar, det gör ju så ont att slå sig. Programmet som sådant var ingen höjdare och de två käcka programledarna som envisas med att vara på efternamnsbasis med varandra var lite väl intetsägande. Maken kommentar var, vi behöver väl inte se på detta igen..................
Vi avslutade kvällen med att se på riktiga stjärnor, vi klädde oss varmt, drog fram solstolarna och fällde dom så långt bak det bara går, släckte utebelysningen och njöt av skådespelet. På landet så är det så mörkt så antalet stjärnor är otroligt, oöndligt. Att sitta och se vintergatan är stort och att fundera över vår framtid  är en oändlig och smått skrämmande tanke. Vi såg några fantastiska stjärnfall innan vi så småningom kröp till kojs i den totala tystnaden som omgärdar en på landet.



Tjillevipp..................................Erika

RSS 2.0