Kommunikation

Det är i sanningen en konst att kommunicera, en av de svåraste konster som finns att behärska fullt ut. Det är lika svårt att lyssna som att prata för vilken man än är av de två så innebär det att man skall  bry sig om motparten fullt ut. Kommunikation sker ofta som en följd av att jag tycker att jag har något att säga på grund av olika anledningar och alltför sällan så tänker vi på hur vi vill att det vi säger skall bli mottaget, vi tänker mer på att vi vill få ur oss någonting.

Jag tänker ta en paus i mitt bloggkommunicerande, sommaren har lagt beslag på min tunga och jag vil inte slösa med tiden till att sitta framför datorn. Jag kommer säkert att göra sporadiska små inlägg men främst så kommer jag att njuta sommar.

På återhörande i höst.



Tjillevipp........................Erika

Vilken vecka.

Var på begravning i tisdags, en god vän sedan 20 år dessutom min sons gudfar. Inge var en fantastiskt älskvärd man som ville alla gott och som älskade livet. Han och hans fru hade kunskapen och modet att leva i nuet, dom gjorde de saker dom ville nu och sköt inte upp det till någon annnan dag!
Det är i sanningen en konst att leva i nuet, carpe diem, jag tror att det är lättare med döden om man låter nuet  ta sin plats. Det finns så oändligt många anledningar till att leva i nuet och döden är en stor och viktig anledning. När jag dör så vill jag kunna känna att det är OK utifrån den aspekten att jag inte skjutit upp saker till senare, att jag sagt till alla som jag älskar att jag älskar dom och att jag gjort det ofta, att jag kramats med dom jag vill kramas med, att jag slösat med beröm och att jag sagt saker för att andra behöver höra dom inte för att jag promt vill säga dom.


Käraste Inge, ge mamma och pappa en kram var från mig, dom kommer att bli glada av ditt sällskap. Du och pappa kom ju bra överens i jordelivet så ni kommer att ha många goda skratt ihop och ni kommer väl att måla en och annan tavla.

När jag är ute i skogen kommer jag att tänka på dig och på alla svampar du alltid lyckades plocka, du hade verkligen svampögon,

Bamsekram till dig Inge.

Tjilllevipp........................................Erika

RSS 2.0