Tanketid.

Sitter på tåget på väg ner till Jönköping, tidig morgon startade redan 06:20. Stockholm var upplyst av tidiga solstrålar, en fantastiskt vacker morgon. Tåget far genom vackert landskap, rådjur på fälten och dimman tätnar ju längre in mot landet vi kommer. Det är så vackert utanför fönstret så att det nästan gör ont i själen. Passerar sjöar som ser ut som om dom står och sjuder, röken stiger och solen lurar i vassen. Tänker på alla människor i världen som inte har möjlighet att njuta av vackra tillfällen i livet, jag är en lyckligt lottad person.


Tjillevipp..........................erika

På tapeten................

Idag var förmöte för min coachutbildning, äntligen. Jag har en målbild i mitt huvud och det är att så sakteliga fasa ut den del i mitt företag där jag jobbar med läkemedelsforskning och bygga på den del där jag jobbar med människor. Stresshantering, viktnedgång, sluta röka och sorgbearbetning i kombination med coaching kommer att göra mig till en otroligt rik person. Inte främst ekonomiskt utan framför allt själsligt.



Ser fram emot att få sätta fart på allvar.

Tjillevipp...........................Erika

Vilken helg....

Så har vi då varit ute och seglat med fartyget Shamrock, en alldeles fantastisk helg, solen visade sig och värmde lätt frusna kroppar. Tyvärr så var det inte så mycket vind så vi fick inte segla speciellt mycket men det var OK ändå eftersom vi ändå satte segel vid 2 tillfällen, sgelade och gick för motor.


Här ligger vi ankrade för natten, vi fick god mat, sikt på havsörnar och sova med öronproppar..... Vi delade skansen med ett annat par där både mannen och kvinnan snarkade rejält, första natten hade jag inga proppar i öronen och då blev det inte så många timmars sömn. Min älskade make hade dock tänkt på mig och hade ett extra par proppar med sig till mig så andra natten sov jag gott. Undrar om jag snarkade, jag vet att jag gör det hemma ibland, vaknar av att maken försiktigt puttar på mig och ber mig vända mig på sidan.


Det var en speciell känsla att få vara med och hissa och reva segel, mycket muskelkraft och samordning behövs men vilken härligt tillfredsställande känsla när man tittade upp och såg satta segel.

Vi hade köpt med oss en liten flaska laphroig och njöt av solnedgången och en stilla stund för oss själva.

Livet är snällt bara man ger det en chans.

Tjillevipp..................................Erika

Äntligen.

Imorgon bitti så kastar vi loss, maken och jag skall ut och segla med MS Shamrok i helgen www.skeppsholmsgarden.se ett gammalt fartyg som man hjälper till att segla. Det skall bli fantastiskt kul. 30 personer deltar och vi sover i storsal, en utmaning för maken. Eftersom han fick detta av mig i födelsedagspresent så hoppas jag verkligen att vi får en fantastisk helg, bara det inte regnar så är jag nöjd.

Tjillevipp.......................Erika 

48 timmar

Tänk att en helg kan försvinna lika snabbt som ett expresståg, känns som om helgen knappt har hänt!!!
Så länge de flyende minutrarna fylls med bra saker så spelar det inte så stor roll.

Tjillevipp.............Erika

Mitt eget lilla..................

Här sitter jag i mitt eget lilla mentala fängelse och är sur och besviken......Varför gör jag så här med mig själv, supergrinig på gubben för att han inte fattar att han kan hjälpa till att duka undan efter middagsmaten och skura toaletterna (inte samtidigt såklart!!!!!!!!!!!!)
Jag är ibland bra på att bygga upp förväntningar som jag inte förankrat hos mottagaren och sen blir jag besviken på att han inte förstår vad jag menar!!! Det är ju inte konstigt att det blir krig i världen när små enkla saker hemma kan leda till att man känner sig sviken och ensam om att upprätthålla en viss standard på hemmet. Förstår då hur tokgalet det kan bli när olika trosuppfattningar är inblandade som en extra "krydda"
Jag vill lära mig att prata utifrån mina önskningar och tankar och inte utifrån vad jag förväntar mig av motparten, självklart att motparten upplever det som ett påhopp om jag bara pratar om förväntningar som motparten inte infriat. 

Snacka om att jag har en stor bild av mig själv som är svår att leva upp till.

Nu skall jag gå och sova, kudden ropar.


Tjillevipp....................Erika

Hösten är här.

Vackra mornar, krispig luft och mjuka soffhörn. Sommaren är fantastisk men det är alltid en känsla av måsten. Måste uttnyttja dagarna, måste utnyttja kvällarna, ialla fall i min tanke. Nu kan man krypa upp i soffan, tända ljus och njuta i stillhet av mörker och ombonad värme.
Önskar att alla kan ge sig den möjligheten, att kopppla av och släppa alla måsten.  Fylla på förråden och inse att allt inte måste göras. 

Tjillevipp............Erika 

Dagarna går så fort.

Igår gick jag min morgonpromenad i skogen, det var som en våt filt med fukt överallt. Spindlarna hade fullt av droppar i t"aket"
 

Livet är så fantastiskt om man bara ger sig tid att stanna upp och se de små detaljerna. I ärlighetens namn så gäller det ju allt vi gör, det är så viktigt att inte springa på för fort.
Till något helt annat. FRA lagen!!! Jag är nog oerhört naiv men jag har inget emot den jag tror  att om någon vill "lyssna" så gör dom det vare sig det finns en lag eller ej. Så länge jag inte  har något att dölja så är det OK.

Jag lyckades skrämma Felix och Emelie igår när jag berättade om experimentet i Schweiz som kanske leder till att ett svart hål avslutar världen. Reaktionen från dom var direkt, vill hinna leva livet vill hinna resa vill inte dö. Stackarna, tänk att mamma skrämde dom så. Försökte förklara att det var större risk att ett plan skulle falla ner i huvudet på dom.
Tjillevipp...............Erika

Stilla lunk.

En sådan njutning en söndagsmorgon kan vara. Startar med en timme i skogen, tyst natur, dimma och fukt på alla tusentals spindelväv som natten skyddat. Vatten i klara sjöar överallt i skogen. Mossen dämpar alla ljud, minsta ljud som kommer får mig att hoppa till.

Dexter njuter av att få fara runt som en tossing, han får ett av sina "spel", springer runt som en furie rakt genom vatten och mossa för att sedan helt plötsligt stanna upp och vädra något,

Åter hemma så väntar frukost, en underbar söndagsfrukost med äggröra och bacon följt av njutningsfullt intagande av nyheter. Det gör absolut ingenting att det är gårdagens DN det tar mig en timme att läsa den.
Veckans stress och hårda arbete känns väldigt långt borta och allt är bara nu!
Tjillevipp..................Erika

Njutning

Lördag morgon, regntung sky, våt mossa, hunden i hälarna,svampar i korgen och en total tystnad i skogen...... Kan det bli bättre.


Tjillevipp...............Erika

Besvikelse..

Tænk alla besvikelser vi utsætter oss sjælva før. (Ursækta mina åæø jag ær i Norge) Jag hade byggt upp en bild i min hjærna av hur gott det skulle bli med en Peppes Pizza igen før det var så længe sedan och senast så var den himmelskt god.
Den var inte himmelskt god nu och det var en besvikelse men isensatt av mig sjælv.

tjillevipp ........Erika

Människor.

Tänk vilken glädje det är att alltid få möta nya människor och få förmånen att lyssna på dom. Alla har vi så vitt skilda livsöden/livshistorier att berätta. Att bara vara intresserad av människor innebär nästan alltid att man får ta del av livsöden. Hoppas verkligen att jag lyckas lära mina barn att vara intresserade av att lyssna utan att döma.

Tjillevipp...............Erika

Handväskan som ryggsäck.....

Jag tycker om handväskor, dom kan användas som smycken så jag vill gärna ha många av dom. Problemet är att jag har nackproblem så jag kan inte bära dom på axeln och dom får inte vara för tunga..... Det är kört för mig för jag lägger ner allt i min handväska.
Jag reser en hel del och måste då alltid skicka handväskan genom säkerhetskontrollen och dom undrar nog ibland. Idag så ville dom titta i den för dom såg något "tubliknande". Det tubliknande var min handkräm som jag alltid har och som dom aldrig frågat efter förut..... men förutom det så hade jag; en papiljott, bindor, en påse Gojjibär, nagellack, läppglossx3, modem, mobiltelefon, ett tomt glasögonfodral, plånbok, 2 tablettaskar, gummisnoddar, hårspännen etc. Jag är helt hopplös. Försöker alltid köpa en ny liten väska så att jag skall tvinga mig själv till att "banta" innehållet men det håller inte så länge.
Tjillevipp........................Erika

Vackert!

Imorse så gick jag upp tidigt för jag skulle ner till Malmö över dagen, 05:30 så var det bara 4 grader ute och så där underbart friskt luft som bara hösten kommer med.

Tänk att det kan vara så gott att få vara med i livet.

Tjillevipp............................Erika

RSS 2.0