Dag 5 Cristo redentor och sockertoppen.

Vilkan fantastisk dag, solen strålar från en absolut klarblå himmel, enda molnet är att jag inte är helt OK i magen, ingen mat igår och väldigt lite frukost.
Men laddade till tänderna så bär det av mot kristusstatyn, den står på Corcovador är 38 meter hög och väger 700 ton. Imponerande.
Inte ens kristus varar för evigt utan behöver renovering och stöd ibland. Statyn var klädd i byggnadsställningar så det var en annorlunda bild men faktiskt ganska så tilltalande.
Jag blir så förundrad över hur dom klarade att bygga denna fantastiska staty och vad kostnaderna både i liv och pengar var på den tiden. Som på alla andra ställen så är det så rent och välorganiserat jag är imponerad av hur Rio är både vad gäller renlighet, organisation och människorna. Copacabana ligger bredvid en väg som har 3 filer i vardera riktning på Söndagarna så stänger man av ena sidan så att människorna skall få mer utrymme att springa, flanera, sälja saker ja vad man nu vill göra.
Vardagsmornar mellan 07:00 och 10:00 är båda sidorna riktade åt samma håll, ut mot stan så att man minimerar risken för köer, smart.
Nåväl efter Crostos så blev det bad i havet, vågorna är 4-5 meter höga och det är svårt att hålla sig stående.
Efter detta så blev det dusch och vidare till sockertoppen hade lite bråttom för vi ville se staden i solnedgång från sockertoppen och vi hann precis.
Vi tog en kall öl och såg mörkret sänka sig över Rio, fantastisk utsikt och en behaglig temperatur. Skönt att det inte är karneval för det är inte så trångt och väldigt få svenskar vilket jag tycker om.
Tjillevipp.............Erika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0